ADANA'da 52 yaşındaki Adem Yavaş, 3 yıl önce boşandığı eşi 48 yaşındaki Saygül Deveci'nin yaşadığı evi benzin döküp yaktı.
Olay, sabah saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nin Barış Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk annesi Saygül Deveci, sürekli şiddet gördüğü Adem Yavaş'tan 3 yıl önce boşandı. Saygül Deveci, kayınbiraderinin evinde yaşamayı sürdürürken Adem Yavaş da evi terk etti. Boşanmayı kabullenemeyen Adem Deveci de her gün eve gelip eski eşi ve çocuklarını taciz etmeye başladı. Geçimini narenciye bahçelerinde tarım işçiliği yaparak sürdüren Saygül Deveci, sabah işe gitmek için evden çıktı. Evli olan hamile  kızı ile torunlarını komşuya bırakan Saygül Deveci, işe gittikten sonra eve eski eşi Adem Yavaş geldi. Yavaş, evde olduğunu düşündüğü eski eşine tehditler savurup dışarı çıkmasını istedi. Bir süre küfür eden Adem Yavaş, elindeki sopa ile evin camlarını kırdı ardından da yanında getirdiği pet şişedeki benzini dökerek ateşe verdi. Evden çıkan alevleri fark eden mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, Adem Yavaş'ı gözaltına aldı. Yanan ev çevredeki vatandaşların müdahalesi ile söndürüldü. Ev kullanılamaz hale geldi.
DİRİ DİRİ YAKACAKTI
Evinin yandığını öğrenip, çalışmaya gittiği narenciye bahçesinden geri dönen Saygül Deveci, "19 yıl boyunca hayatımızı zindan etti. 3 yıl önce boşandık ama hala yakamızı bırakmadı. Adam gibi çalışmaz, çocuklara bakmazdı. Ayrıldıktan sonra kızım, damadım ve askerdeki oğlum ile birlikte yaşamaya başladık. Damadım başka şehre çalışmaya, oğlum da askere gitti. Onların gittiğini öğrenince eve baskın yapmaya başladı. Evde yoktuk, olsaydık bizi de diri diri yakardı" diye konuştu.
Saygül Deveci evi ateşe verdikten sonra kaçan eski eşinden şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.