Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), borcu bulunan resmi kurumların elektriklerini kesmeye başladı.
DEDAŞ'a borcu bulunan kamu kurum ve kuruluş binaları ile hastane ve okulların elektrik kesim işlemleri başlatıldı. DEDAŞ ekipleri, yapılan listede sıraya göre belirlenen adreslere giderek elektrik kesim işlemlerini gerçekleştiriyor.
Okullardaki ve resmi kurumlardaki kesintilerin uyarı amaçlı olduğunu söyleyen DEDAŞ Müdürü Süleyman Bereket, "Şanlıurfa’da elektrik borucunu ödemeyen belediye sınırları içerisinde yer alan ŞUŞKİ’ye ait 3 bin 500 yerleşim alanı ile birlikte 130 ilköğretim ve liselerde elektrik kesintilerini uygulamaya başladık. Şuanda 50 kesim ekibiyle birlikte bu kesintiler yapılmaya başlandı. Okullarda ve resmi kurumlarda gerçekleştirdiğimiz bu kesintiler uyarı amaçlı olarak yapılan kesintilerdir. Borçlu olan kurumlar, bize müracaat etmeleri durumunda gerekli kolaylığı gösterip kesilen enerjiyi tekrar vereceğiz" dedi.
DEDAŞ BİNASI TOMA’YLA KORUNUYOR
Çiftçilerin bankadaki desteklemelerine el konulması ve elektrik kesintilerinin başlamasıyla birlikte Akçakale yolu üzerinde bulunan DEDAŞ binası ise çevik kuvvet polisleri tarafından TOMA ile korunuyor.

ÖŞ(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)