KONYA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri merkez Selçuklu ve Karatay İlçeleri'nde 3 ayrı evde bomba yapımında kullanılan 250 kiloya yakın kimyasal madde ele geçirdi. Operasyonda El Kaide ile bağlantısı olduğu ileri sürelen 3 şüpheli gözaltına alındı. Bomba yapımında kullanılan malzemeleri Suriye'ye gönderilmek için temin ettiği iddia edilen şüpheliler çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri ihbar üzerine merkez Selçuklu ve Karatay ilçelerindeki 3 ayrı eve baskın düzenledi. Baskında bomba yapımında kullanılan 250 kiloya yakın kimyasal madde ele geçirildi. Polis, El Kaide ile bağlantısı olduğu ileri sürülen 33 yaşındaki A.T., 31 yaşındaki P.S. ve 27 yaşındaki B.A'yı gözaltına aldı. Kimyasal maddelerden alınan örnekler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Poliste sorguları tamamlanan ve bomba yapımında kullanılan malzemeleri Suriye'ye gönderilmek için temin ettiği ileri sürülen 3 şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, yapılan bir ihbar üzerine ekiplerin baskın düzenlediğini belirterek, şöyle dedi:
"Şahısların evlerinde yapılan aramada 7-8 çeşit kimyasal madde bulundu. Bu malzemelerin birkaç tanesi herkesin evinde bulunabilir. Ancak 7-8 ayrı çeşidi bir araya geldiğinde bomba yapımında kullanabilir. Şahıslar ilk ifadelerinde kimyasal maddeyi çamaşır yıkamak için kullandıklarını söylediler."

HD(İA/İD)