BOLU'da, iflas etmek üzere olan bir şirketi satın alarak, çalıştırmadığı 392 kişiyi sigortalı gösterip vatandaşlardan aldığı primleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na yatırmayan şebeke, polisin operasyonu ile çökertildi.
Bolu'da faaliyet gösteren ve iflas etmek üzere olan bir firmayı devralan şebeke üyeleri, sigortalı olmak isteyen kişilerin işe girişlerini yaparak, sigorta primleri karşılığı para aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu firmaya çok sayıda kişinin giriş yaptığını tespit etti. 392 kişinin sigorta primlerinin ödenmemesi üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Savcılığın talimatıyla Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 392 kişinin firmada çalışıyor gibi gösterildiği, sigortalı olan kişilerden prim ödemeleri için para alındığı, ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'na primlerin yatırılmadığı tespit edilirken, 14 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 10'u serbest kalırken 4'ü ise tutuklanarak Bolu T Tipi Cezaevi'ne konuldu.