SİNOP'ta 6 yıl önce boğazı kesilerek öldürülen ve katil zanlısı halen bulunamayan 14 yaşındaki Yeliz Özdoğru cinayetini aydınlatabilmek için yıllar sonra kanıt arama çalışması başlatıldı.
Cinayet, Sinop'a bağlı Uzungürgen Köyü’nde 2008 yılı Mart ayında işlendi. Kursa gitmek için evden ayrılan Sinop Atatürk Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Yeliz Özdoğru, akşam eve gelmedi. Bunun üzerine ailesi jandarmaya giderek kızının bulunmasını istedi. Ormanlık alanda arama yapan ekipler, 1 hafta sonra Özdoğru'nun cesedini köyün yakınlarında  buldu. Boğazı kesilerek öldürüldüğü saptanan Yeliz Özdoğru'nun tırnak aralarında deri ve saç, iç çamaşırında da sperm örnekleri bulundu. Ancak bu bulgulardan sonuç alınamadı.
Yöre sakinlerinden bir kadın cinayette kullanılan bıçağı bulup jandarmaya götürdü. Yapılan incelemede bıçağın üzerinde genç kıza ait kan ve deri izlerine rastlandı. Jandarma, köylülerin ifadelerine başvurarak katili bulmaya çalıştığı sırada, şüpheler İstanbul'da oturan ve zaman zaman köye giderek amcasının evinde kalan 21 yaşındaki K.E.'nin üzerinde yoğunlaştı. Kendisi hakkında köyde dedikoduların çıktığını öğrenen K.E., gözaltına alınırken, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 
Sinop Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan K.E., 2009 yılı Aralık ayında yapılan duruşmada, suçsuz olduğunu savunurken yurt dışına çıkış yasağı konuldu, dosyadaki kanıt durumu göz önüne alınarak tahliye edildi. 
Genç kızın cinayetinin aydınlatılamaması üzerine Uzungürgen Köyü'ndeki bazı noktalarda savcı nezaretinde, jandarma ve emniyet güçleri tarafından detektörle kanıt arandı. Köydeki geniş güvenlik önlemleri altında yapılan arama çalışmalarında bazı ağaçların dibi kazıldı. Arama çalışmalarında bazı bulgulara rastlanıldığı öne sürüldü. Kapsamlı sürdürülen soruşturma ile ilgili açıklama yapılmadı.