MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde hafta içinde hayatı kabusa çeviren şiddetli lodos ve sağanak yağışın ardından bu kez de köylerde meydana gelen iki hortum, ortalığı savaş alanına çevirdi. Asırlık zeytin ağaçları ve meyve bahçeleri ile ev ve işyerlerinde hasar meydana geldi.
Bodrum’da hafta başından itibaren etkili olan sağanak yağış ve lodosun ardından bu kez de Pınarlıbelen, Kumköy, Kurudere, Çamarası ve Yeniköy’de iki gün arka arkaya görülen ve yaklaşık 15 kilometrekarelik alanda etkili olan hortumlar, korku yarattı. Yüzün üzerinde asırlık zeytin ve çam ağacı kökünden sökülürken onlarca dönüm meyve bahçesinde de hasar meydana geldi. Köylerdeki bazı evlerin çatıları ve pergoleleri uçtu. Güneş enerjileri zarar gördü, marketlerin vitrin camları kırıldı. Bu sabah tarlalarına giden köylüler kökünden sökülen ağaçları görünce şoke oldu.
Yalıkavak beldesindeki Halikarnas Sitesi’nde ise yazlık olarak kullanılan ve içinde kimsenin olmadığı öğrenilen bir villanın şömine bacasına yıldırım düştü. Sitenin elektrik sistemi de hasar gördü.
Evli ve üç çocuk babası çiftçi 60 yaşındaki Osman Gergin, "Bu yaşıma kadar böyle bir hortum görmedim. Can kaybı olmaması büyük şans" dedi.