MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde çarşı merkezinde güpegündüz evlere girmeye çalışan motosikletli iki hırsız, mahalleliler tarafından fark edilince motosikletleri bırakarak kaçtı. Polis zabıta ve vatandaşlar hırsızların peşine düştü, motosikletlerin de çalıntı olduğu ortaya çıktı.
Bodrum Çarşı Mahallesi Yıllıkçı Caddesi’ndeki iki eve girmeye çalışan ve kar maskeli oldukları iddia edilen iki hırsız mahalle halkının fark etmesi üzerine motosikletleri ile kaçmaya başladı. Yaklaşık 20 polis, zabıta ve mahalle halkının peşine düştüğü motosikletli iki hırsız yanlışlıkla çıkmaz sokağa girince motosikletleri bırakarak mandalin bahçelerinin arasına girip gözlerden kayboldu. Yıllıkçı caddesinde mahalle halkı güpegündüz evlere girmeye çalışan hırsızlara tepki göstererek sokağa döküldü, kadınlar ve çocuklar büyük korku yaşadı. 35 yaşındaki ev ve iki çocuk annesi Naciye Çelim, "Hırsızları evlerin balkonunda gören komşumuz bağırmaya başladı ardından motosikletlerine binip kaçtılar. Hemen yan sokaktaki çıkmaz sokağa girince bu kez motosikletleri bırakarak mandalina bahçesine kaçtıkları görüldü. Güpegündüz bu asıl bir cesaret anlamadık" dedi.
Polis çıkmaz sokakta bırakılan ve plakasız oldukları belirlenen motosikletlerden birinin Aydın’dan diğerinin Muğla’dan çalıntı olduğunu belirledi.
Mobese kameralarına yansıyan hırsızların eşkallerinin tespit edildiği, parmak izi araştırması yapıldığı bildirildi. 25 yaşlarında oldukları saptanan iki hırsızın koşarak kaçarken bir işyerinin güvenlik kamerasına takıldıkları görüldü, polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.