Yaşar ANTER- Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()- BODRUM açıklarında Ege Denizi'nde bugün saat 07.00'de Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlçe merkezinde hissedilen deprem sırasında halk panik içinde sokağa çıktı. İlk depremin ardından en küçüğü 1.9 en büyüğü 2.4 olan 10 artçı şok kaydedildi. Bodrum'da bulunan ünlülerden Demet Akalın ve Yonca Evcimik'in deprem haberini sosyal paylaşım sitelerinden paylaştı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden merkez üssünü Bitez Mahallesi'ndeki Çelebi Adası açıkları olarak saptadığı deprem saat 07.00'de meydana geldi.  Yerin  8 kilometre derinliğindeki 4.1 büyüklüğünde deprem yaklaşık 8 saniye sürdü. İlk depremin ardından büyüklükleri 1.9 ile 2.4 arasında değişen 10 sarsıntı daha meydana geldi. Sarsıntıyla birlikte sokaklara fırlayanlar yaklaşık 45 dakika evlerine giremedi.
Torba Mahallesi'ndeki bir otele Eskişehir'den tatile gelen İnşaat Mühendisi, evli ve 1 çocuk babası 50 yaşındaki Hıdır Özsaltuk, eşi Gamze Özsaltuk ve oğlu Deniz Özsaltuk ile birlikte olayın hemen ardından sahile gittiklerini söyledi. Hıdır Özsaltuk, "Uyuyorduk. Deprem çok şiddetliydi. Birden gürültü ile vurdu. Avizeler sallandı, dolaplardan ses geldi. Hemen eşim ve çocuğumla dışarı çıktık" dedi. Bir diğer tatilci 25 yaşındaki Cantuğ Sarı, "Ufak tefek depremler yaşıyorduk ama böylesini ilk kez gördüm. Uyuyorduk, birden bir gürültü ile gelen sarsıntı gerçekten bizleri korkuttu hemen dışarı çıktık" diye konuştu.
Öte yandan Bodrum'da bulunan ünlülerden Demet Akalın ve Yonca Evcimik, deprem olduğunu sosyal paylaşım sitelerinden paylaştı.

FOTOĞRAFLI