YOZGAT'ta bölünmüş yolda altyapı çalışmasının ardından yapılması planlanan beton asfalt çalışmalarının tamamlanamaması, ölümlü trafik kazalarını da tetiklediği belirtildi. Çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılıp, tek şeritten ulaşımın sağlandığı kesimlerde bu yıl meydana gelen trafik kazalarında 12 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Uluslararası E-88 Karayolunun Kırıkkale'den başlayıp, Sivas'a kadar uzanan ve Yozgat'tan geçen 220 kilometre uzunluğundaki kesiminde, bölünmüş yol çalışmaları tamamlanıp, satıh kaplamaları yapılarak ulaşıma açıldı. Ardından başlatılan beton asfalt çalışmaları ise yaklaşık 8 yıllık dönem içerisinde parçalar halinde devam ettirilmesi nedeniyle bir türlü bitirilip, karayolu tam olarak ulaşıma açılamadı. Bu yıl yatırım programına alınan Yozgat-Saray arası ve Yozgat-Sorgun kesimindeki çalışmalar mart ayında başlatılıp, yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Doğu Anadolu'yu batı bölgelerine bağlayan yoldaki ulaşım bu kesimlerde tek şeritten verilmeye başlandı. Mart ayından bugüne kadar bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiği kesimlerde meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 12 kişi yaşamını yitirdi, aynı kazalarda 6 kişi de yaralandı.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Karayolları 6'ncı Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, Yozgat il genelinde devam eden karayolu çalışmaları projesinin toplam maliyetinin 1 milyar 543 milyon lira olduğunu, önceki yıllarda bunun 588 milyon lirasının harcandığını, bu yıl ayrılan 27 milyon lira ödenekle çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Aslan, karayolunun Kırıkkale il sınırından itibaren Yozgat'ın Yerköy ilçesine kadar 28 kilometrelik kesiminde çalışmaların önceki yıl bitirildiğini, Yozgat-Saray arasındaki 8 kilometrelik kesimini ulaşıma kapatıp, çalışmaların önemli bölümünü tamamladıklarını ifade etti.
Aslan, yıl sonuna kadar Yozgat-Yerköy kesimindeki çalışmaları tamamlamayı planladıklarını belirterek, "Projenin devamı olan Sorgun-Akdağmadeni-Sivas Yıldızeli arasında önceki yıllarda toplam 40 kilometrelik kesiminde çalışmalar tamamlandı. Bu sene Sorgun girişinde 7 kilometre Pazarcık tarafından da 5 kilometre yolu trafiğe kapatarak çalışmalar devam ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI