GAZİANTEP’te, birlikte çalıştıkları terziden başka bir işte çalışmak için ayrılan 27 yaşındaki H.İ.B., tartıştığı 12 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed Nuh El-Hüseyin'i bıçaklayarak öldürdü.
Olay, dün gece Akkent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı 8 ay önce ailesiyle Halep’ten kaçarak Gaziantep’e yerleşen Muhammed Nuh El-Hüseyin, kent merkezindeki bir terzide çalışmaya başladı. El-Hüseyin, birlikte çalıştığı H.İ.B. ile anlaşarak başka bir iş yerinde çalışmaya karar verdi. İkili, dün gece işten ayrıldı ve konuşmak için yürüdükleri sırada Yeşilkent Mezarlığı yanında henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmada öfkelenen H.İ.B., yanında bulunan bıçakla Suriye uyruklu Muhammed Nuh El-Hüseyin’i göğsünden yaraladı. Çevredeki vatandaşların ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülen El-Hüseyin, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. El-Hüseyin’in cesedi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilirken, olayın ardından kaçan H.İ.B. ise polisler tarafından suç aleti bıçakla yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan H.İ.B., Suriyeli El-Hüseyin ile daha önce aynı terzide çalıştığını ve yeni bir işyerinde çalışmak için ayrıldıklarını söyledi. H.İ.B., polise verdiği ifadede, yürürken tartıştıklarını ve öfkelenerek Suriyeli Muhammed Nuh El-Hüseyin’i öldürdüğünü söyledi. Sorgulaması tamamlanan H.İ.B., 'Kesici aletle kasten adam öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi.