Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), () - BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde 51 yaşındaki Güngör Başık, sahibi olduğu kahvede birlikte alkol alıp, sohbet ettiği 36 yaşındaki Nail Tan'ı tabancayla vurup yaraladı. Başık kaçarken, hastaneye kaldırılan Tan, "İşyerinde alkol aldık. Belli bir saatten sonra kalkmak istedim. Güngör 'Kalkarsan, seni vururum' dedi. Kalkınca da ateş etti" dedi.
Olay dün gece İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Acemoğlu Pasajı'ndaki kahvede meydana geldi. Güngör Başık, sahibi olduğu kahvede, arkadaşı Nail Tan ile birlikte alkol alıp, sohbet etti. İddiaya göre, ikili arasında bir süre sonra tartışma yaşandı. Bunun üzerine Güngör Başık, üzerindeki tabancayı çekip Nail Tan'a 2 el ateş etti. Karın boşluğu ve sol kolundan yaralanan Nail Tan, otomobille Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Güngör Başık ise kaçtı. Nail Tan polise verdiği ifadesinde, "Belli bir saatten sonra ben kalkmak istedim. Arkadaşım, 'Otur biraz daha' deyince kalkmadım ve sohbete devam ettik. Daha sonra yeniden kalkmak isteyince Güngör bana, 'Kalkarsan, seni vururum' dedi. Kalkınca da söylediğini yaptı ateş etti" diye konuştu.
Polis olay sonrasında kaçan Güngör Başık'ı arıyor. Orhangazi İlçe Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Nail Tan ise ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

HB(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)