Metin İLİKSOY/BİRECİK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, AK Parti adayının kazandığı yerel seçimlerde, usulsüzlük yapıldığını iddia ederek oyların yeniden sayılmasını isteyen BDP'nin itirazının haklı bulunmaması üzerine ilçede olaylar çıktı.
Pazar günü yapılan yerel seçimleri mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Faruk Pınarbaşı kazandı. Seçimleri 1550 oyla kaybeden BDP adayı Sami Akşahin bugün HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile birlikte İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederek oyların yeniden sayılması talebinde bulundu. İtiraz başvurusunun ardından yüzlerce BDP taraftarının adliye çevresinde beklemeye başlarken, İlçe Seçim Kurulu başvuruyu reddetti.
OLAYLAR ÇIKTI
Olumsuz kararın duyulmasının ardından adliye ve çevresinde bekleyen BDP taraftarları olay çıkardı. Kalabalık, bir anda adliye binası, resmi kurumlar ve kendilerine engel olmaya çalışan polislere taşlarla saldırdı ve Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun kilit noktası olan Birecik Köprüsü'nü ulaşıma kapattı. Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa polisler biber gazı ve zırhlı araçlardan tazyikli su sıkarak müdahale etti.
TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ
Gerginliğin devam etmesi üzerine Şanlıurfa ve Gaziantep'ten ilçeye zırhlı araç ve polis birlikleri takviye olarak gönderildi. Esnafının kepenklerini kapatarak işyerlerine zarar gelmesini önlemeye çalıştığı ilçede olaylar sırasında atılan taşların isabet ettiği aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Takviye güvenlik güçlerinin gönderildiği ve önlemlerin artırıldığı ilçede, olayların ara sokaklarda yer yer devam etti ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mİ(HK/ESM) (FOTOĞRAFLI)