İZMİR'de, bir birahanede iki grup arasında başlayan ve sokakta süren tartışma sonunda 29 yaşındaki Halil Tunç ve 26 yaşındaki Cengiz Levent, pompalı tüfek ve tabanca ile öldürüldü, 28 yaşındaki Erkan Arslan ise ağır yaralandı. Polis, 2 kişiyi gözaltına alırken, 1 kişinin de aramaya başladı.
Olay, bugün saat 02.30 sıralarında, Gürçeşme Semti Küçükada Mahallesi 3550 Sokak 21 numara önünde meydana geldi. Yaralama suçundan hükümlü olduğu cezaevinden 10 gün önce tahliye edilen Halil Tunç, arkadaşları Cengiz Levent ve Erkan Arslan ile Gürçeşme'de bir birahaneye gitti. Bir süre burada oturan 3 arkadaş, 20 yaşındaki Cengiz Tuzlu ile Orhan Bulut ve kimliği belirsiz bir kişi arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı.
Birahanedeki tartışma, ihbar üzerine birahaneye sevk edilen polis ekiplerince sonlandırıldı. Halil Tunç, Cengiz Levent ve Erkan Arslan, birahaneden ayrılarak evlerine giderken Cengiz Tuzlu, Orhan Bulut ve kimliği belirsiz 1 kişi, tartıştıkları 3 arkadaşın peşine düştü. 3 kişi, ara sokakta yakaladıkları 3 arkadaşa, çevredekilerin iddiasına göre, "Öldüreceğimi söylemiştim" diye bağırdıktan sonra pompalı tüfek, tabanca ve pala ile saldırdı. Kanlar içinde 3 arkadaşı kişiyi hareketsiz bırakan saldırganlar sonra bir otomobile binerek kaçtı.
İKİ KİŞİ GÖZALTINDA
Kavga ile silah seslerini duyup sokağa çıkan ve yaralıları gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekiplerine bilgi verildi. Gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, Halil Tunç'un öldtüğü belirlendi. Yaralılardan Cengiz Levent de ambulansla hastaneye götürülürken yolda kurtarılamadı. Ağır yaralı Erkan Arslan ise, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Olay yerinden uzaklaşan saldırganlardan Cengiz Tuzlu ile Orhan Bulut kaçtıkları 35 AS 2626 plakalı otomobilde yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ne  götürüldü. Olayla ilgili 1 kişinin de arandığı açıklandı. Şüphelilerden Orhan Bulut ölenlere Cengiz Tutlu'nun ateş ettiğini öne sürdü. Tutlu ise, olanları hatırmadığını iddia etti.
Olay yerinde yapılan inceleme ardından Halil Tunç'un cesedi morga kaldırıldı. Olayda kullanılan ve duvar dibinde bulunan pala da Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin sorgusuna ve soruşturmaya devam ediliyor.