Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde dün birahane sahibi 47 yaşındaki Erdinç Kınabaş’ı öldüren 28 yaşındaki Mustafa Özdemir adliyeye sevk edildi. Özdemir’in polise verdiği ifadede, Kınabaş’ın iki gün önce yüzüne tükürdüğünü bildirerek, bu olaya çok kızdığı için cinayeti işlediğini söyledi.
İnegöl İlçesi Osmanbey Caddesi'ndeki birahanede dün meydana gelen olayda, Mustafa Özdemir, Erdinç Kınabaş'a ait birahaneye gelerek rasgele ateş etmeye başladı. Birahanede bulunan kişilerin karşılık vermeleri üzerine çatışma çıktı. Çatışmada sırasında vücuduna 4 kurşun isabet eden birahane sahibi Erdinç Kınabaş ağır yaralandı. Yoldan geçen 15 yaşındaki Kadir Özdemir ise beline isabet eden 2 kurşunla yere düştü.
Çatışma sonrası Osmanbey Caddesi’nde koşarak kaçmaya çalışan Mustafa Özdemir ile birahaneden silahla karşılık veren Semih Günay ve Yavuz Baytemur, olay yerine gelen polisler tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.
Ağır yaralanan Erdinç Kınabaş, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Belinden yaralanan Kadir Özdemir ise kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan Mustafa Özdemir, Semih Günay ve Yavuz Baytemur adliyeye sevk edildi. Özdemir’in poliste verdiği ifadede birahane sahibiyle geçmişe dayanan anlaşmazlıkları bulunduğunu ve iki gün önce de yine çıkan tartışma sırasında yüzüne tükürdüğünü bildirerek, bu olaya çok kızdığı için cinayeti işlediğini söyledi.

SA(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)