Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Mergesav Mevkii'ndeki askeri birliğe, dün (cuma) öğle saatlerinde, PKK'lı teröristlerce düzenlenen havan topları ve uzun namlulu silahlarla saldırıda, Balıkesirli Piyade Uzman Çavuş Tuncay Küssen şehit oldu. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, bugün toprağa verilmek üzere memleketi Balıkesir'e getirildi. Havayoluyla 9'uncu Ana Jet Üssü'ne getirilen cenaze, daha sonra ambulansa alındı. Şehit Tuncay Küssen'in cenazesi, helallik alınmak üzere önce baba ocağı Çarkacı Mahallesi'ne götürüldü. Şehit Tuncay Küssen'in cenazesini babası Adnan Küssen (50), annesi Fatma Küssen (40), iki yıl önce evlendiği eşi Döndü Küssen (24), kardeşleri Mehmet Küssen (22) ve Bilal Küssen (14) başta olmak üzere binlerce Balıkesirliler karşıladı. Gözyaşını tutamayan şehidin yakınları, ağladı. Eşi ve annesi fenalık geçirince, sağlık ekipleri ambulnsta müdahale etti. Şehidin annesi ve eşi, daha sonra tekrar tabutun yanına geldi. Tuncay Küssen'in tabutuna sarılan şehit eşi ve annesi; gözyaşını tutamadı. 

CENAZE NAMAZ İÇİN FUTBOL SAHASINA GÖTÜRÜLDÜ
Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi omuzlara alındı. Caminin yetersiz kalacağı anlaşılınca cenaze, evden 500 metre mesafedeki mahallenin futbol sahasına tekbirler eşliğinde getirildi. Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı ve Kasım Bostan, CHP Mersin Milletvekili olan eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, İl Jandarma Komutanığı Kurmay Albay Taner Büyükgöz, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, ilçe belediye başkanları, kaymaklık, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi cenazeye katıldı. 
GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Şehidin yakınları burada da Tuncay Küssen'in Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Başta Vali Yazıcı olmak üzere protokol üyeleri ve vatandaşlar, aileye taziyelerini iletti. İkindiden sonra kılınan cenaze namazanın ardından şehidin cenazesi tören mangası tarafından tekrar omuzlara alındı. Balıkesirlilerin oluşturduğu kortej eşliğinde Tuncay Küssen'in omuzlara alınan cenazesi, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Çarkacı Mezarlığı'na götürüldü. Halk, tekbir getirip terör örgütüne lanet okuyan sloganlar attı. Şehit Essen, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.