MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde bir markete arka kapısını kırarak giren 2 şüpheli, güvenlik kamerasına ait olduğunu sandıkları bilgisayar kasasını söktükten sonra 45 dakika içerde kalıp içki ve sigaraları çaldı.
Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi'nde, Çağdaş Özkan'a ait marketteki olay, 24 Kasım Pazar günü saat 04.00 sıralarında gerçekleşti. Marketin arka kapısının camını kırarak sürgüyü açan 2 şüpheli, içerideki güvenlik kamerasına ait olduğunu düşündükleri bilgisayara yöneldi. Bilgisayarın kasasını söktükten sonra güvenlik kameralarını devre dışı bıraktıklarını sanan bereli 2 hırsız, soyguna başladı. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken hırsızlar, 45 dakika boyunca marketteki sigara ve içki şişelerini kolilerle dışarı taşıdı. Zaman zaman dinlenen şüpheliler, yaklaşık 10 bin TL değerinde sigara ve içki çaldıktan sonra kaçtı.
Dün sabah saat 09.00 sıralarında işyerini açan çalışanlardan Emircan Durmaz, marketteki içki ve sigaraların çalındığını fark etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak 2 şüphelinin peşine düştü.
'YÜZLERİ KAMERADA AÇIK ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR'
Marketten yaklaşık 10 bin TL tutarında içki ve sigara çalındığını kaydeden Emircan Durmaz, polisin şüphelilerin yakalanması için yoğun araştırma yaptığını söyledi. Hırsızlık olayının 45 dakika sürdüğünü anlatan Durmaz, "Arka kapıdan girmişler. Bilgisayarın kasasını söktüklerinde güvenlik kamerasının devre dışı kaldığını sanmışlar. Ancak kayıt cihazı farklı yerdeydi. Yüzleri kamerada açık şekilde görülüyor. Umarım yakalanırlar" dedi.