TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi bir grup genç, Bilecik'te 83'üncü yılında Asteğmen Kubilay'ı andı, Halkbank şubesi önüne de boş ayakkabı kutusu bıraktı.

Halkbank Bilecik Şubesi önünde akşam saatlerinde basın açıklaması yapan grup, 23 Aralık 1930 tarihinde İzmir Menemen'de Cumhuriyet karşıtları tarafından öldürülen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı 83'üncü ölüm yılında anmak için toplandıklarını söyledi. Gruptakiler yaptıkları basın açıklamasında şöyle dedi:

"Burada laik Cumhuriyetin genç öğretmeni Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 83'üncü yılında, onun mücadelesini yaşatmak için toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere Asteğmen Kubilay kararlılığı ve cesaretiyle gerici Derviş Mehmet ve adamlarına karşı dimdik durmuş fakat İstiklal ve Cumhuriyet'e kast etmiş hainler tarafından katledilmişti. Günümüzde de bu gerici zihniyete sahip olan iktidar, PKK ile masaya oturmakta, ayakkabı kutularının içine halkın paralarını doldurmaktadır. 11 yıllık iktidarında mevcut hükümet meşruiyetini yitirmiştir. Bizler Atatürk gençliği olarak bu yolsuzluğu yapanları derhal istifaya çağırıyoruz. Bu gün bizlerin paralarını ayakkabı kutularına dolduranlar Asteğmen Kubilay'ı katledenler ile aynı zihniyettedir. Ayrıca okullarımızda Kubilay'ı anmamıza izin vermeyenler, okullarımıza gelip bizi baskı altına almaya çalışanları asıl görevlerine davet ediyoruz. Bizleri ne kadar yıldırmaya çalışırlarsa çalışsınlar, bu yolda birer Kubilay olmak bizim için emsalsiz bir görevdir. Kubilay'ın gericiliğe karşı dimdik durduğu gibi aynı kararlılığı ve cesareti göstereceğimize Türkiye Liseliler Birliği olarak ant içiyoruz. Cesuruz, kararlıyız, Kubilay gibi hazırız."

Yapılan basın açıklamasının ardından gruptakiler yanlarında getirdikleri boş ayakkabı kutularını banka şube önüne bıraktıktan sonra dağıldı.