Cafer ELMAS/ BİLECİK, () - BİLECİK'in merkeze bağlı Dağküplü Köyü'nde 2 katlı ahşap ev alev alev yandı. Yangında ölen ve yaralanan olmadı.
Dağküplü Köyü'nde dün gece Nihat Yavaş'a ait 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenden yangın çıktı. Evde bulunanların dışarı çıktığı yangında alevler bitişikteki 2 eve de sıçradı. Yangına ilk olarak köylüler müdahalede bulundu. Köylüler yakındaki evlerden uzattıkları hortumla su sıkarak yangını söndürmeye çalıştı.
İhbar üzerine olay yerine gelen Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Bursa'dan gelen NAK Arama Kurtarma ekipleri de itfaiyecilerle birlikte söndürme çalışmalarına katıldı. Yapılan çalışmaların ardından kontrol altına alınarak söndürülen yangında Nihat Yavaş'a ait 2 katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi, bitişiğindeki 2 evde ise maddi zarar oluştu.
Köylüler, olay yerine geç geldiklerini önü sürdüğü itfaiye ekipleri ile tartıştı. Jandarma yetkilileri olayda ölen ya da yaralananın olmadığını, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

CE(EK/CK) (FOTOĞRAFLI)