Serdar ÖZGÜR/ KARAMAN, ()-KARAMAN'da 23 yaşındaki Kenan Y., aralarında husumet bulunan 20 yaşındaki Onur Ş.'den kaçarken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kampusu'ndaki Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'na sığındı. Onur Ş., Kenan Y.'yi yurdun içinde kasığından bıçakladı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, kız öğrenciler, yurttaki güvenlik önlemlerinin yetersiz olmasına tepki gösterdi. Vali Murat Koca ve Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kız öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, olayda her hangi bir öğrencinin yaralanmadığını, şüpheli ve yaralının da öğrenci olmadığını anons etti.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. Vatani görevini yaptığı birliğinden izin alarak Karaman'a gelen Onur Ş., Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yanındaki Gevhar Hatun Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi'nde, aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Kenan Y. ile karşılaştı. İki kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Onur Ş., Kenan Y.'ye bıçakla saldırmaya çalıştı. Kaçmaya başlayan Kenan Y., üniversitenin tel örgülerini aşıp kampuse girdikten sonra Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu binasına sığındı. Peşinden koşan Onur Ş. de, Kenan Y.'yı kasığından bıçaklayıp kaçtı. Kanlar içinde kalan Kenan Y., çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaçan Onur Ş. de polis tarafından kısa sürede yakalandı.
KIZ ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Olayın ardından paniğe kapılan kız öğrencilerin büyük bölümü yurt binasını tahliye etti. Ardından da diğer öğrenciler de bina önüne çıkıp, yurdun güvenliğinin yetersiz olmasına tepki gösterdi. Kız öğrencilere, bitişik yurtta kalan erkek öğrenciler de destek verdi. Tepkiler üzerine gelen Karaman Valisi Murat Koca ve Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kız öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Megafondan öğrencilere seslenen Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, olayda herhangi bir öğrencinin yaralanmadığını, şüpheli ve yaralının da öğrenci olmadığını anons etti.
Vali Murat Koca, Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'ndaki bıçaklı yaralama olayının 2 kişi arasındaki husumetten kaynaklandığını ifade ederken, "Bu olayın doğrudan öğrencilerle ve öğrenci yurdu ile hiçbir alakası yoktur. Saldırgan emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır. Bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan kişi Karaman Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavisi devam etmekte olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır" dedi.

SÖ(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)