Mehmet CANDAN/İZMİR, () - İZMİR'in Alsancak Semti'ndeki bir markette çalışan Mecit Artan, içeri girip bıçak çekerek kasadaki paraları isteyen iki kişiyi tezgahın altından çıkardığı sopayla kovaladı. Gaspçılar korkup kaçarken, bu anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Alsancak Semti'nde 1420 sokaktaki, sabaha kadar açık olan bir markette çalışan Mecit Artan, saat 02.00 sıralarında marketin önündeki dolabın raflarını düzeltirken, iki kişi selam verip, yanından geçti. Sokakta bulunan diğer iki kişinin yanına giden şahıslar, markete bakarak konuşmaya başladı. Bu kişilerden şüphelenen Artan, hemen markete girdi. Birkaç dakika sonra da, Mecit Artan'a selam veren iki kişi markete gelerek önce sigara almak istedi. Mecit Artan'ın raftaki sigara paketini almak için arkasını döndüğü sırada, bıçaklarını çıkartan bu kişiler, kasadaki parayı istedi. Artan'ın, tezgahın altından sopa çıkarmasıyla neye uğradıklarını saşıran iki kişi kaçmaya başladı. Artan'ın elindeki sopayla sokağın sonuna kadar kovaladığı gaspçılar kaçmayı başardı. Mecit Artan da durumu polise bildirdi.
GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ
İhbar üzerine gelen ekipler, gasp girişiminde bulunan kişileri belirleyip yakalamak için olay anını kaydeden güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Gasp ve hırsızlık olaylarına karşı sopayla önlem aldığını belirten ve işyerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olay anını anlatan market çalışanı Mecit Artan şunları söyledi:
"Marketimiz 24 saat açık. O gece de marketin önündeki dolabın raflarını düzeltiyordum. İki kişi bana selam vererek sokakta bulunan diğer iki kişinin yanına gitti. Bana bakarak konuşmaya başladılar. Durumlarından şüphelendim ve markete girerek tezgahın arkasına geçtim. Daha sonra bana selam veren iki kişi markete girerek sigara almak istediklerini söyledi. Sigarayı raftan almak için arkamı döndüğüm esnada bıçaklarını çıkartıp, kasadaki paraları istediler. O anda ani bir hareketle tezgahın altındaki soyayı çıkardım. Korkup kaçtılar. Arkalarından koştum ama yakalayamadım."

MC(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)