TRABZON'da dün bir banka şubesinde elindeki bıçakla vezne görevlisini tehdit ederek kasadan 5 bin 700 lira alıp kaçan hurdacı 23 yaşındaki Hüseyin T., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Olay, dün saat 14.15 sıralarında Çarşı Mahallesi’ndeki bir banka şubesinde meydana geldi. Bankaya müşteri gibi giren Hüseyin T., bir süre bekledikten sonra vezne görevlisinin yanına gitti ve cebinden çıkardığı bıçakla onu tehdit ederek kasadaki paraları istedi. Korkan vezne görevlisi de kasada bulunan 5 bin 700 lirayı şüpheliye verdi. Parayı alan Hüseyin T. bankadan çıkarak kaçtı.
Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, kimliğini belirlediği Hüseyin T.'yi Hacıkasım Mahallesi’nde gasp ettiği paralarla birlikte yakaladı. Gözaltına alınan Hüseyin T., polisteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Birçok suçtan sabıkası olduğu saptanan ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Hüseyin T. ifadesinde suçunu kabul ederek olay günü alkollü olduğunu ve paraya ihtiyacı bulunduğu için böyle bir şeye kalkıştığını söyleyerek pişman olduğunu belirtti. Hüseyin T., ‘nitelikli yağma, banka soygunu ve 6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından hakkında işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.