EDİRNE’nin Uzunköprü İlçesi’nde 16 yaşındaki İ.G.’yi bıçakla korkutup cep telefonunu gasp ettikleri suçlamasıyla tutuklanan 3 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıklardan T.Y., aldığı cep telefonunu bonzai uyuşturucuyla takas ederek içtiklerini itiraf etti.
Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar 19 yaşındaki Y.G., 20 yaşındaki T.Y. ve 17 yaşındaki M.B. ile cep telefon gasp edilen İ.G. ile babası İ.G. katıldı. İlk savunmasını yapan tutuklu sanık Y.G., geçen yıl Eylül ayında meydana gelen olayla bir ilgisi olmadığını söyledi. İfadesinde diğer sanıkların İ.G.’nin cep telefonunu aldıklarını anlatan Y.G., "M.B. ile T.Y. sokakta karşılaştıkları İ.G.’nin cep telefonunu almışlar. Ben 5-6 metre uzak olduğum için bıçakla aldıklarını görmedim. Daha sonra onlarda nüfus cüzdanı olmadığı için benim telefonu satmamı istediler. Telefoncuya gittiğimde telefonu satın almadı, ben de diğer arkadaşlarıma telefonu iade ettim. Benim olayla bir ilgim yok" dedi.
Tutuklu sanıklardan T.Y. ise telefon karşılığında uyuşturucu madde alıp içtiklerini itiraf ederek şunları söyledi:
"İ.G.’yi yanımıza çağrıp elindeki cep telefonunu istedim. Babasına ait olduğunu söyleyip vermek istemedi. Bunun üzerine M.B. cebinden bıçak çıkarıp korkutmak amaçlı salladı. Sonra İ.G. cep telefonunu M.B.’ye verdi. Telefonun SİM kartını çıkarıp ona verdik. Çarşıya gidip telefonu satmak istedik. Telefoncular almayınca mahallede dolaştık bu sırada arkadaşımız A.C. ile karışlaştık. Telefon karşılığında bonzai uyuşturucu alıp M.B. ile beraber içtik."
Bıçakla korkutup cep telefonunu gasp ettiği öne sürülen M.B. ise savunmasında iddiaları kabul etmedi. T.Y. ve Y.G.’nin mağdur olan İ.G. ile konuşarak cep telefonunu bir günlüğüne aldıklarını anlatan M.B., "T. ve Y., 5 dakika konuştuktan sonra İ.G.’nin telefonu alıp yanıma geldiler. Ben ne konuştuklarını duymadım. Daha sonra beraber telefoncuları dolaştık ama satamadık. Daha sonra Y.G. biz eve gittik. T.Y. telefonu ne yaptı bilmiyorum. Olay günü bende bıçak vardı ama kesinlikle İ.G.’ye bıçak çekmedim. Bıçak elinden suya düşmüştü temizlerken elimden görmüş olabilir. Uyuşturucu 1 sene önce bıraktım. AMATEM’de tedavi gördüm, kullanmıyorum" diye konuştu.
BIÇAĞI GÖRÜNCE KORKTUM
Cep telefonu gasp edilen İ.G. ise T.Y.’nin kendisinden telefonu istediğini ve M.B.’nin elinde bıçak gördüğünü için korkarak telefonu verdiğini söyledi. Olaydan 1 hafta sonra T.Y. ile Y.G.’nin maddi zararı karşıladığını ve telefon parasını kendisin verdiğini ifade eden İ.G. şikayetçi olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, tutuklu olan sanıkların kaçma şüphesi nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.