Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BEYOĞLU’nda çıkan silahlı kavgada sokaktan geçen Mesut Güngör, bacağından kurşunlandı. Olayla ilgili bir kişi silahıyla yakalanırken, silahlı iki saldırgan ise aranıyor.

Taksim, İmam Adnan Sokak’ta bulunan Grand Palmiye Hotel’de saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, iddiaya göre, dün akşam gelen bir kişi, üzerinde para olmadığını ve hesabı sabah ödeyeceğini söyleyerek gece otelde konakladı. Sabah otelden çıkarken hesabı isteyen çalışanlarla tartışan müşteri, para alıp geleceğini söyleyerek ayrıldı.
Bir süre sonra otele gelen kişi, geceliği 200 TL olan otel odası için 80 TL ödeme yaparak bir gece daha kalacağını söyledi. Bu durum üzerine otel çalışanları, müşteriden hesabın tamamını isteyip odayı da boşaltmasını istedi. Otel çalışanlarıyla müşteri arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
İsmi açıklanmayan müşteri, tehditler savurarak ayrıldı. Kısa süre sonra müşterinin gönderdiği iddia edilen 3 kişi, otele gelerek çalışanları tehdit etti,  çalışanların karşılık vermesi üzerine de dışarı çıkarak otele doğru ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu yoldan geçen Mesut Güngör, sağ kalçasına isabet eden kurşunla yaralandı.
Olay yerinden kaçarken ateş etmeye devam eden saldırganların silahından çıkan kurşunlar park halindeki bir minibüs ile sokaktaki bir restoranın boş masasına isabet etti. Olay yerinden kaçan 3 saldırgandan T.A., olay yeri yakınında bulunan önleyici hizmetler bürosuna bağlı polisler tarafından tabancasıyla yakalandı. İki saldırgan ise kayıplara karıştı. Yaralanan, Mesut Güngör, çevredekilerin yardımıyla yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis geldi.

Öte yandan olay yeri yakınında gözaltına alınan T.A., otel çalışanları tarafından linç edilmek istendi. Polis, biber gazı kullanarak öfkeli grubu dağıttı. Biber gazından etkilenen otel çalışanları ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye alan polis ekipleri, eşkalleri belirlenen iki saldırgan ile saldırganları otele gönderen kişinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

MÖ (MK) (FOTOĞRAF)