BEYOĞLU-Piripaşa Mahallesi’nde bitişik iki gecekonduda çıkan yangında maddi hasar meydana gelirken zorlukla yürüyen Fatma Başakoğlu komşuların yardımı ile çıkarılarak yanmaktan son anda kurtarıldı.
Dereiçi Sokak 19-A’daki gecekonduda 12.00 sıralarında çıkan yangın kısa sürede yan taraftaki gecekonduya sıçradı. Evdeki Fatma Başakoğlu ile 3 torunu,çevredekilerin yardımı ile dışarıya çıkartıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangında 19-A’daki gecekondu tamamen, Erkan Başakoğlu’na ait gecekondunun çatısı ve evin bir kısmı yandı. Dumandan etkilenen Fatma Başakoğlu’na sağlık ekipleri ambulansta tıbbi müdahale yaptı.
Evinin yangın çıktığını duyarak gelen Erkan Başakoğlu, yangına komşusunun sorumsuz davranışlarının neden olduğunu öne sürdü. Erkan Başakoğlu, “Yangın komşunun gecekondusunda çıktı. Tek bir kişi kalıyor. Arkadaşları ile gelip burada içki içiyorlar. Harabe gibi bir yer. İçeride mermi de patlatıyorlar. Onun evinden bana sıçradı. Hergün oraya içmeye geliyorlar. İçeriden güm güm sesler geldi. Komşu, ‘Tuğla patladı’ diyor. Tuğla öyle patlar mı? Mermi patlıyor. Oradan tutuştu. Nereden tutuştuysa bilmiyorum. Yangın sırasında evde annem, çocuklarım vardı. Annem zaten yürüyemiyor. Zor çıkardılar evden” dedi.