BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, 20 Ekim Pazar günü çıkan 35 işyerinin tamamen 8’inin de kısmen yandığı Beylik Hanı yangını ile ilgili itfaiye raporu açıklandı. Çıkış nedeninin kesin olarak belirlenemediği kaydedilen raporu değerlendiren İnegöl Kaymakamı Ali Akça, maddi zararın henüz tam olarak ortaya çıkmadığını söyledi.
İnegöl’ün Cuma Mahallesi Belediye Caddesi’nde bulunan tarihi Beylik Hanı'nda Pazar günü çıkan yangınla ilgili itfaiye raporunu İnegöl Kaymakamı Ali Akça açıkladı. İnegöl Belediye Başkanı Ak Partili Alinur Aktaş’ın ön rapora göre elektrik kontağından çıktığını açıkladığı yangınınla ilgili raporda, “çıkış nedeni belirlenememiştir” ibaresi yer aldı.
Teknik olarak yangının çıkış nedeninin belirlenemediğini bildiren Akça, “Yangın raporu bugün elimize ulaştı. Yaklaşık 27 esnafımıza ait 35 işyeri içindekilerle beraber tamamen yanmış, 8 vatandaşımıza ait 8 işyeri de kısmen yanmış. Yani toplam etkilenen işyeri sayısı 43. Bunun 35’i tamamen yanmış, 8’i kısmen. 35 esnafımız da bu yangından etkilenmiş. 6 işyerimiz sağlam kaldı. Teknik olarak yangının çıkış nedeni belirlenememiş. Yani itfaiyemiz bir sonuca ulaşamamış. Ciddi bir yangın olduğu için, elektrik kontağından desek o tespit edilememiş, bacadan sıçrayan herhangi bir kıvılcımdan desek o da tespit edilememiş. Tespit edilemediği için arkadaşlarımız onu rapora yazmamışlar” dedi.
“SABOTAJ OLDUĞUNA İNANMIYORUM”
Sabotaj iddialarını da değerlendiren Akça, “Sabotaj iddiaları vatandaşımızın konuşmalarında zaman zaman ben de şahit oldum. Ama bir şeye sabotaj demek için muhakkak onunla ilgili bir belge, bulgu, kanıt olması lazım. Bu iş sabotajdan demek sadece konuşmaktır. Böyle bir belge olmadıktan sonra sabotaj demek çok doğru değil. Şu da denebilirdi; yıldırım düştü de ondan yandı. Bu da bir iddiadır. Bu iddialar verilerle desteklenirse bir anlam ifade eder. Ben sabotaj olduğunu kesinlikle değerlendirmiyorum” diye konuştu.
Yangınla ilgili maliyeti şuan çıkarmadıklarını belirten Akça, “Çünkü acil gereksinimleri karşılamaya yönelik bir hareket benimsedik. Daha sonra maliyet unsuru da çıkacaktır. Kimi esnaf işyerimde kasam vardı, içerisinde para vardı diyor, kimi esnaf malzemelerim tamamen yandı, kimisi kısmen yandı diyor. Şu an acil durumda dertlere derman olmak için bir hareket tarzı içerisindeyiz. Konuyla ilgili de birçok kurum harekete geçti zaten. Esnafımıza en seri şekilde nasıl yardımcı oluruz onun derdindeyiz” dedi.