Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da Berkin Elvan için düzenlenen yürüyüşe katılan lise öğrencisi 2 genç kız hakkında okul yönetimi, izinsiz okullarını terk ettikleri gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı.
İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 16 Haziran 2013 tarihinde yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra dün sabah ölen Berkin Elvan için Antalya'da bugün DİSK ve KESK öncülüğünde bir yürüyüş düzenlendi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki E.P. ve T.G. adlı gençler, Berkin'i anma yürüyüşüne katılmak için okul yönetiminden izin istediklerini ancak talepleri kabul edilmediği için izinsiz okuldan ayrılarak eyleme katıldıklarını söyledi. Öğrenciler, bu olay nedeniyle velilerine cep telefonuyla gönderilen mesajlarla haklarında disiplin soruşturması açıldığının iletildiğini aktardı.
Okul yönetiminin öğrenci velilerinin cep telefonuna gönderdiği SMS mesajında, "Öğrencimizin okul bahçesinin yan duvarından atlayarak okuldan izinsiz ayrıldığı tespit edilmiş olup, gerekli disiplin işlemi başlatılmıştır" denildi.

MÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)