Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() GEZİ Parkı eylemleri sırasında 6 Haziran günü Okmeydanı’nda biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 204 gündür yoğun bakımda olan Berkin Elvan’ın 15. yaş günü, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde kutlandı. Berkin Elvan için, hastane önüne doğum günü pastası konulup, dilek balonu uçuruldu.
Berkin Elvan’ın doğum gününü kutlamak için ailesinin yanı sıra, arkadaşları ve çeşitli öğrenci derneklerine üye çok sayıda kişi, hastane önünde toplandı. Hastane girişinde Elvan için, getirilen pastanın üzerindeki mumlar yakıldı ve ayakkabı kutusundan oluşturulan dilek kutusuna katılımcılar dileklerini yazarak bıraktı.
AİLENİN İSTEĞİYLE AÇIKLAMA HASTANE DIŞINDA YAPILDI Eyleme çok sayıda kişinin katılması nedeniyle Berkin Elvan’ın yakınları, hastane giriş-çıkışlarını engellememek ve yatan hastaları rahatsız etmemek için etkinliğin hastane dışında yapılmasını istedi. Bunun üzerine etkinliğe katılanlar hastanenin karşısında bulunan boş alana geçti. Burada yapılan basın açıklamasında, “Berkin Elvan 204 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Olay üzerinden aylar geçmesine rağmen hedef alarak Berkin’i başından vuranlar, elini kolunu sallayarak sokakta gezmekte ve halen haklarında en ufak hukuki bir işlem başlatılmamaktadır. Bizler burada ‘Uyan Berkin, iyi ki doğdun’ demek için toplandık. Ailesi ve sevenlerinin Berkin’le beraber direndiği 205. günde ‘İyi ki doğdun Berkin, bizimle güzel günlere büyümen dileğiyle’ demek için toplandık” denildi. Açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar ellerindeki balonları uçurdu.
  PASTANIN YANINA EKMEK KOYDULAR Açıklama yapılan alana getirilen doğum günü pastasının yanına, Berkin Elvan’ın ekmek almak için çıktığı sırada yaralanması nedeniyle ekmek konuldu. Ayrıca etkinliğe katılanlar Elvan için havaya dilek balonu bıraktılar.
BERKİN KALKIP HESABINI KENDİ SORACAK Baba Sami Elvan, törende yaptığı açıklamada, “Bugün Berkin 15 yaşına girdi. 14 yaşında bir uykuya daldı. 15 yaşında halen uyuyor. Halen sorumlular ortada yok. Berkin’in evde kutlaması gereken doğum gününü, bugün dostlar yalnız bırakmadı hastanede kutluyoruz. Berkin lise birincisi sınıfta olması gerekirken hastanede serumla besleniyor. Bunu yapanlar acaba rahat mı? Onları karşımızda görmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, Berkinimiz kalkacak ve bunlardan kendisi hesabını soracak” diye konuştu.