IĞDIR İl Özel İdaresi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan 45 yaşındaki Osman Akış, berdel yüzünden pompalı tüfekle öldürdüğü kızı ve yeğeni ile yan yana toprağa verildi. Halası Güvercin Alcan da ayrı yerde defnedildi.
Olay 21 Ekim günü saat 15.00 sıralarında Atatürk Mahallesi, Aşık Veysel Caddesi'ndeki iki katlı Esmer Akış'ın evinde meydana geldi. İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde Yazı İşleri Müdürü olan Osman Akış, çalışırken aldığı bir telefonla otomobiline binerek kız kardeşi Esmer Akış'ın evine gitti. Otomobilin bagajında taşıdığı pompalı tüfekle eve çıkan evli ve 5 çocuk babası Osman Akış, evde çıkan tartışmanın ardından silahını ateşledi. Osman Atış, Kars Kafkas Üniversitesi'nde okuyan ve bayram tatili için Iğdır'a gelen kızı 20 yaşındaki Meltem Akış, halası Güvercin Alcan ve kız kardeşi Esmer Akış'ın kızı 4 yaşındaki Elanur Akış'ı öldürdü. Annesi 70 yaşındaki Nazlı Akış ile kız kardeşi Esmer Akış'ı da yaralayan Osman Akış, aynı tüfekle yaşamına son verdi. Kan gölüne dönen evde polisler, yaralı olan iki kadını ambulansla Iğdır Devlet Hastanesine kaldırdı.
Almanya'daki erkek kardeşine Iğdır'da nişan yapan, dünürlerinin kız kardeşi Esmer Akış'ın kızını istemesi üzerine zor durumda kalan Osman Akış ile yakınlarının cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Otopsi yapıldıktan sonra bugün Iğdır'a getirilen Güvercin Alcan'ın cenazesi merkez Asri Mezarlıkta defnedildi. Osman Akış, kızı Meltem Akış ve yeğeni Elanur Akış'ın cenazeleri ise merkeze bağlı Tacirli Köyüne götürüldü. İkindi namazından sonra Osman Akış ile kızı ve yeğeninin cenazesi Tacirli'de yan yana toprağa verildi.