BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, dün sürücüsünün kontrolünden çıkarak akaryakıt istasyonuna giren otomobilde sıkışarak ağır yaralanan 20 yaşındaki Furkan Koçak, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer iki gencin tedavisi devam ediyor.
Orhangazi- Gemlik karayolu, Gedelek Köyü yakınlarında dün Faruk Özbay (22) kendisine ait 16 CVC 09 plakalı otomobiliyle yanına Furkan Koçak ve Hasan Alay Yeşilyurt’u (22) alarak Orhangazi’den Gemlik yönüne doğru yola çıktı. Faruk Özbay yönetimindeki otomobil, Gedelek köyü altındaki bir benzinlik yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Benzinliğe dalan otomobil, bir benzin pompasına çarptıktan sonra savruldu. Yaklaşık 60 metre sürüklenen ve otomobil benzinlikteki lokanta girişinde durdu.
Hasan Alay Yeşilyurt çarpmanın şiddeti ile araçtan fırladı. Otomobil sürücüsü Faruk Özbay ile yanındaki Furkan Koçak ise araç içinde sıkıştı. Durumu ağır olan Furkan Koçak’a ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Otomobil içinde sıkışan sürücü Faruk Özbay ise Orhangazi Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sıkıştığı yerden çıkarılıp ambulansa konuldu. Faruk Özbay da Gemlik devlet hastanesine sevk edildi. Diğer yaralılara göre durumu daha iyi olan Hasan Alay Yeşilyurt ise üçüncü ambulansa konularak Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Yaralılardan hayati tehlikesi bulunan Furkan Koçak Gemlik’teki ilk müdahalesinin ardından ambulans helikopterle Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Furkan Koçak hastanede yapılan müdahaleye rağmen bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Koçak’ın yarın Orhangazi’nin Örnek Köyü’nde toprağa verileceği belirtildi. Kazada yaralanan diğer iki gencin tedavilerinin devam ettiği bildirildi.