Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - ANTALYA'da kapanan Belek Belediyesi'nin eski Başkanı Yusuf Mecek ile Serik Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Yıldırım arasında park yeri yüzünden kavga çıktı. Zabıta Müdürü Yıldırım'ın, eski Başkan Mecek'e silah çektiği öne sürüldü.
Belek tatil merkezinde ana caddelerde park eden araçları dün öğleden sonra fotoğraflayıp tespit eden Serik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve büyükşehir uygulamasıyla kapanan Belek Belediyesi'nin eski Başkanı Yusuf Mecek'in kardeşi Süleyman Mecek arasında tartışma çıktı. Mecek'in cadde üzerinde park ettiği aracın fotoğrafını çeken ekipler, kendilerine müdahale eden Süleyman Mecek ile tartıştı. Aracın park yasağı olan bölgeye park edildiğini söyleyen Zabıta Müdürü Cengiz Yıldırım, encümen kararıyla çalışma yaptıklarını söyledi. Tartışmanın büyümesi üzerine gelen eski Başkan Yusuf Mecek, müdahale etmek istedi. Bu arada çıkan arbede sırasında Zabıta Müdürü Yıldırım'ın kardeşi zabıta memuru Mustafa Yıldırım, Süleyman Mecek'in yüzüne yumruk attı. Taraflar arasında kavga çıkması üzerine Zabıta Müdürü Cengiz Yıldırım, tabancasını çekerek Yusuf Mecek'e doğrulttu. Çevredekiler Yıldırım'a engel olurken, gelen jandarma ekibi müdahale ederek kavga edenleri ayırdı.
MECEK: BANA SİLAH ÇEKTİ, DAVACIYIM
Olay sonrasında eski Başkan Yusuf Mecek, kardeşi Süleyman Mecek ve Zabıta Müdürü Cengiz Yıldırım jandarma karakoluna giderek ifade verdi. Zabıta Müdürü Cengiz Yıldırım'ın kendisine silah çektiğini ve tehdit ettiğini ifadesinde belirten Yusuf Mecek, şikayetçi oldu. Belek Beach Park Müdürü Ergün Kurt'un kendisi hakkında dedikodu yaptığını iddia eden Yusuf Mecek, hafta için Kurt'la tartıştığını anlattı. Bu nedenle Cengiz Yıldırım'ın içlerinde kardeşi zabıta memuru Mustafa Yıldırım'ın da olduğu 4 zabıta göndererek kendisini yanına çağırttığını vurgulayan Yusuf Mecek, itiraz ederek gitmediğini söyledi.
Bundan dolayı Cengiz Yıldırım'ın kendisini ve ailesini hedef aldığını savunan Mecek, "Caddede park halindeki tek araç kardeşiminki değil. Ama özellikle kardeşimin aracı için işlem yapıldı. Ben de buna itiraz ettim. Bunun üzerine Cengiz Yıldırım ve 20'ye yakın zabıta bize saldırdı. Silah çekip doğrudan beni hedef aldı, şikayetçiyim" dedi.
YILDIRIM: SİLAHI HAVAYA DOĞRULTTUM
Serik Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Yıldırım ise, ifadesinde tartışmanın 'Uygunsuz park' konusundan çıktığını söyledi. Encümen kararıyla Belek'te park yasağı olan bölgelerdeki araçları fotoğraflayıp tespit etmeye çalıştıklarını aktaran Yıldırım, şöyle dedi:
"Belek çıkışında 6 aracın fotoğraflanması için görevlendirme yaptım. O sırada Süleyman Mecek memurlara saldırdı. Ayırmak için gittiğimde Yusuf Mecek bana saldırdı. Bunun üzerine silahı çektim ancak ateş etmedim ve kimseye doğrultmadım. Silahımı havaya doğrulttum."
Jandarma, soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI