ZONGULDAK'ta, belediyenin malzeme deposu olarak da kullandığı asfalt tesisi kar ve yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Tesisin çevresinde oturanlar, evlerinin önüne kadar gelen su nedeniyle panik yaşadı.
Zonguldak Belediyesi'nin aynı zamanda depo olarak kullandığı asfalt tesisi, yağmur ve kar yağışının ardından bugün karların erimesiyle sular altında kaldı. İçinde malzeme olan tek katlı bina, açık alanda bulunan kanalizasyon ve su boruları ile diğer malzemeler su içinde kaldı. Sular, tesisin yanındaki futbol sahasını da aşıp çevredeki evlerin önüne kadar ulaştı. Çevre sakinleri, evlerinin önünde tehlike oluşturan sular nedeniyle paniğe kapıldı.
TÜNEL İNŞAATI RÖGARLARI KAPATTI
2 katlı evinin önündeki yol suyla kaplanan 56 yaşındaki Ramazan Yılmaz, asfalt tesisinin yanındaki Mithatpaşa Tüneli inşaatı nedeniyle çevredeki rögar kapaklarının tıkandığını, bu yüzden su taşkını yaşandığını ileri sürdü. Belediyeye 20 gün önce yazı yazarak bu konuyu bildirdiğini anlatan Yılmaz, "Dilekçemi dikkate alan olmadı. Tünel inşaatında giderler kapatılınca su bizim evimizin önüne kadar geldi. Kar yağışı durmasaydı belki evimiz de sular altında kalacak. Yeniden yağmur veya kar yağarsa ne yapacağız?" diye konuştu.
Seyfullah Koç da 1 günde suların evinin önüne kadar geldiğini ve olası bir yağmur ve kar yağışında daha büyük bir tehlike oluşabileceğini söyledi. Çevrede oturan mahalle sakinleri de belediyenin önlem almasını istedi.