ZONGULDAK'ın Çatalağzı Beldesi'nde oturan 44 yaşındaki Zeki Gülser, 4 yıl geçici işçi statüsünde çalıştıktan sonra 2011'de iş akdinin sonlandırıldığı Çatalağzı Belediyesi'nde yeniden işe alınması için eylem yaptı.
Evli ve 2 çocuk babası Zeki Gülser, Çatalağzı Belediyesi'nde 2005, 2006, 2007 ve 2011 yıllarında 5'er ay 29'ar gün geçici işçi statüsünde çalıştı. Zeki Gülser, geçen yıl ve bu yıl ise işe alınmadı. Zeki Gülser, belediye ile yaptığı yazışmaları yapıştırdığı kartonu boynuna asıp belediye önünde basın açıklaması yaptı. Zeki Gülser, kendisine söz verilmesine rağmen geçen yıl ve bu yıl işe alınmadığını söyledi. Gülser, şöyle konuştu:
"Belediye başkanı, bu yıl için söz vermişti. Ama yine almadılar, mağdur oldum. Başka belediyelerde 5 ay 29 gün çalışması gereken arkadaşlarımız 11 ay çalışıyormuş. Aynı haklara biz de sahibiz. Ben belediyede çalışırken hastalandım. Sağlığımı kaybettim. Şimdi iş vermiyorlar. Ben iş hakkımı istiyorum, işe iademi istiyorum."
Zeki Gülser, basın açıklamasının ardından belediye önünden ayrıldı.
Belediye yetkilileri ise personel giderlerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesinde belitilen yüzde 40 oranının üzerinde olması nedeniyle geçici işçi çalıştırılamadığını bildirdi.