KAHRAMANMARAŞ’ın Türkoğlu İlçesi’nde AK Parti’den Belediye Meclisi Üyeliği'ne aday olan 25 yaşındaki eczacı Hatice Bağcı’nın 50 yaşındaki öğretmen babası Şükrü Bağcı, kimliği belirsiz kişilerin taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Başından ve gözünden ağır şekilde yaralanan Bağcı, tedaviye alınırken, polis saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, dün gece saatlerinde Türkoğlu ilçe merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, eşi Saadet Bağcı ile birlikte otomobiliyle bir yakının taziyesinden dönen Şükrü Bağcı’nın önü MHP’li olduğu öne sürülen 2 kişi tarafından kesildi. Bağcı, 2 kişinin araçtan inme isteğine olumsuz yanıt vererek hızla bölgeden uzaklaştı. Bağcı, kent merkezindeki MHP seçim bürosu önünde yürürken kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Başından ve gözünden ağır yaralanan Bağcı, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Türkoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Bağcı, daha sonra Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
Belediye Melis üyeliği için aday olan kızı Hatice Bağcı’nın daha önce de tehdit edildiğini söyleyen Şükrü Bağcı, "Kızım AK Parti’den belediye meclis üyeliği için 5’inci sıradan aday olduğu için tehdit ediliyordu. MHP bürosuna yakın bir yerde polis arabası vardı. İçinde 32 polis vardı. Ben polislere şu arkadaşlar bu arkadaşlar bizi rahatsız ediyor dedim. Sonra parti binasından çıkanlar bize koşmaya başladı. Değnek, taş eline ne geçtiyse arabaya fırlattı. Ben orada kaçtım hemen. Polise sığınayım derken koşarak geldiler ve durum bu. Ben bir kişiyim onlar en az 30, belki de 50 bilemiyorum" dedi.
AK Parti Türkoğlu Belediye Meclis Üyesi Adayı Hatice Bağcı ise kendisinin daha önce de defalarca taciz ve tehdit edildiğini savunarak, "Sorun ve sıkıntı çıksın istemedik. Çok çirkin şeyler yapıldı ve söylendi. Siyaseti çok çirkinleştirdiler. Ahlaksız bir siyaset yaptılar. En son dün gece de rahatsız edildim. Gece de babam bu şekilde darp edildi. Biz kendilerinden şikayetçiyiz ve sonuna kadar da peşindeyiz. Bu kadar çirkin ve hayvanca şeyler yapılması bunların hayvanlıkla tasvir edilebilecek şeyler. İnsan nasıl bu kadar çirkinleşiyor ben çok şaşkınım" diye konuştu.
AK Parti Türkoğlu Belediye Başkan adayı Osman Okumuş da, meclis üyesi adayı Hatice Çetin’in MHP’ye geçmesi için tehdit edildiğini ileri sürerek, şunları dedi:
"Bu olaylar seçim sürecinde yaklaşık 1-2 aydır devam eden olaylar ama biz bu tür olaylar, gerginlikler olmasın diye çabalıyorduk. Türkoğlu’nun hizmete ihtiyacı var, gerginliğe yok. Çok kötü şekilde darp etmişler. Kendilerine geçmiş olsun diyorum."

MY (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)