ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi'ne bağlı Bakacakkadı Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Muhammet Albuz'un makam aracına, maaşlarının bir bölümünü alamayan 8 işçinin mahkemeye başvurması üzerine haciz yoluyla el konuldu.
Bakacakkadı Belediyesi'nden çalışırken başka kurumlara geçiş yapan 8 işçinin, maaşlarından kalan 6 ile 10 bin lira arasında değişen alacaklarının ödenmemesi üzerine açtığı dava sonucunda Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un 67 YC 767 plakalı makam otomobiline haciz konuldu. Jandarma ekipleri, mahkeme kararı üzerine önceki gün belediye önünde park halindeki otomobile el koydu. Otomobil, Bakacakkadı Jandarma Karakolu garajına çekildi.
Belediye Başkanı Muhammet Albuz, her birinin 6 ile 10 bin lira arasında değişen miktarlarda alacağı bulunan işçilerin 3 avukat tutup belediyeye dava açtıklarını söyledi. Davanın işçilerin lehine sonuçlandığını belirten Başkan Albuz, şöyle konuştu:
"Belediyede çalışan işçilerin maaşları ödendi. Giden 8 işçi arkadaşımızın borçlarını ödemek için de İller Bankası'ndan kredi talebinde bulundum. Seçime az bir süre kaldığı için kredi talebimi kabul etmediler. O yüzden o işçilerin borcunu ödeyemedim. Ben bu görevime devam edeceğime inanıyorum. Amacım, önümüzdeki ilk nisan ayında İller Bankası'ndan kredi çekip onların parasını ödemek."
Başkan Albuz, belediyenin çeşitli borçları nedeniyle bir iş makinesi, minibüs, kamyon ve 2 traktörünün de hacizli olduğunu söyledi.