Belediye Başkanı Vatandaşları Avcı Kıyafeti İle Dolaşmamalarını İstedi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da yürütülen terör operasyonlarına işaret ederek vatandaşların özellikle bu süreçte avcı kıyafetleriyle dolaşmamasını istedi.

Yılmaz, Belediye Meclisinin aylık değerlendirme toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ BÖLGEYE GELECEK
Ordu'da son aylarda meydana gelen terör olayları ve yürütülen mücadeleye ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, özellikle Mesudiye Topçam bölgesindeki 3 kişinin şehit olmasının ardından özel hareket polislerine takviye için Bakanlığa talepte bulunduklarını belirterek şöyle devam etti: "Bugün yarın kısa bir süre içerisinde başta Ordu'da ikamet eden ancakŞırnak ve Cizre'ye gönderilen özel harekat polislerimizin gelip sürece müdahil olmaları yönünde resmi yazışmalar yapıldı ve bitti. Tahmin ediyorum kısa süre sonra bu ekiplerimiz de bölgede operasyonlara başlayacak."
ŞÜPHELİLERİ İHBAR EDİN
Yılmaz, Gölköy ilçesinde 1 PKK'lının öldürüldüğünü aktararak "Kısa bir süre içerisinde kalanlarının da yakalanarak etkisiz hale getirilmesini bekliyoruz. Bilinmesini isteriz ki devletimiz en üst düzeyde, tüm kolluk kuvvetleri ile birlikte süreci yakından takip ediyor. Bizim de vatandaşlarımızdan özellikle istediğimiz şüphelendikleri kişileri bizlere ihbar etmeleridir." dedi.
VATANDAŞLAR AVCI KIYAFETİ VE SİLAHLA DOLAŞMASIN

Ordululara bu süreçte uyarılarda da bulunan Yılmaz, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız özellikle bu süreçte avcı kıyafetleriyle dolaşmasın. Çünkü Gölköy'de kaçan ya da operasyonda ele geçirilemeyen 4 kişi, güvenlik güçlerinin 'Acaba avcı mı, yerleşik köylü mü ya da PKK'lı mı' tereddüdünden dolayı kaçan kişiler. Eğer askerimizde ya da polisimizde bunların PKK'lı olduğuna, köylü olmadığına dair bir kanaat olsa o gün onların hepsi çatışmada öldürülecekti. O yüzden vatandaşlarımız, avcı kıyafetleri ve silahlarla mümkün olduğunca ortalıkta dolaşmasın. Vatandaşlarımızın yapacağı tek şey, nerede şüpheli hal ve hareket varsa onu derhal 155 ya da 156'ya ihbar etmesidir."