MİLLİ Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun, Meslek ve Teknik liselerde beden eğitimi dersinin kaldırılması kararına Diyarbakır'da Eğitim-Sen ile Dicle Üniversitesi öğrencileri tepki gösterdi.
Eğitim-Sen Diyarbakır şubesi yöneticileri, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile çeşitli okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu önünde toplanarak, beden eğitimi dersinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişilik grup, 'Beden eğitimi dersime dokunma' yazılı döviz açarak 'Direne direne kazanacağız' sloganı attı.
Eğitim-Sen Diyarbakır Şube yöneticisi Mehmet Atlıhan, meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılmasıyla ilgili iktidarın son yapmış olduğu değişikliğin okullarda binlerce öğretmenin norm kadro fazlası durumuna geleceğini söyledi. Bununla birlikte belki yıllarca beden eğitimi öğretmeninin atamasının yapılamayacağını da söyleyen Atlı, "Hak, hukuk, adalet diyerek iktidara gelen zihniyetin şuan içinde olduğu durumu bütün kamuoyu bilmektedir. İktidar şunu bilmelidir ki bu ülkenin geleceği biz emekçilerin ve gençlerin ellerinde belirlenecektir. Felsefe, Sosyoloji, Resim, Müzik ve Beden eğitimi dersleri iktidar tarafından olmaması gereken dersler olarak nitelendirilmektedir. Çünkü, iktidarlar sorgulayan düşünen ve hakkını arayan bir nesil istememektedir. İktidardan ve Bakanlıktan talebimiz şudur. Bir an önce yaptığınız bu yanlıştan geri dönerek Beden eğitimi emekçilerinden, öğrencilerinden ve ataması yapılmayan öğretmenlerden özür dileyin" dedi.
Öğrenciler adına konuşan Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Cihan Güneri ise beden eğitim dersinin, ilkokuldan, lise son sınıfa kadar yaşayarak işlenen ve dokunulmaması gereken önemli bir alan olduğunu söyledi. Güneri, "Meslek lisesi öğrencileri için ise beden eğitimi dersi çok daha özel bir yere sahiptir. Oyun ve spor çocukların ve gençlerin vaz geçilmez bir parçasıdır. Haftanın her günü çalışan ve üreten bu öğrencilere, 2 saat beden eğitimi dersi ile deşarj olmayı oynamayı çok gören bu anlayışın biran önce bu akıl almaz yanlıştan dönmesini istiyoruz" diye konuştu.