İŞLEDİĞİ seri cinayetlerin ardından masum görüntüsü ile 'bebek yüzlü katil' lakabı takılan ve dün Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden firar eden 35 yaşındaki Ali Kaya'ya halen ulaşılamadı. Kaya'nın yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışması devam ederken, firar olayının ardından cezaevindeki jandarma ve görevliler hakkında soruşturma başlatıldı.
'Bebek yüzlü katil' lakabıyla tanınan ve 10 cinayet işlediği için 'seri katiller' listesine alınan Ali Kaya, hükümlü bulunduğu Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden dün firar etti. İlk olarak açık görüş sırasında kalabalıktan faydalanarak kaçtığı tahmin edilen Kaya'nın yapılan inceleme sonrası çatıya çıkıp, yaklaşık 3 metre yükseklikteki duvardan atlayarak cezaevinden kaçtığı ortaya çıktı.
Firarın ortaya çıkmasının ardından güvenlik güçleri mahkum Kaya'nın yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlattı. Gaziantep'te gidebileceği adreslere düzenlenen operasyonda ele geçirilemeyen Kaya'nın, gidebileceği şehirlerdeki güvenlik güçleri de uyarıldı. Türkiye'deki tüm kentlerde yakalanmasına çalışılan Kaya'nın firarının ardından cezaevinde de inceleme başlatıldı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olay sonrası soruşturma başlatıldı. Cezaevindeki jandarmalar, infaz koruma memurları ve görevlilerin ifadesine başvurulan soruşturma kapsamında; firarda kusuru veya ihmali olanlar hakkında adli ve idari işlem yapılacağı bildirildi.