BURSA’nın Gemlik İlçesi’nde geçen yıl gayrimeşru ilişki soncu dünya gelen bebeği öldürüp bahçeye gömdükleri öne sürülen bebeğin annesi 21 yaşındaki Ferda D., babası olduğu öne sürülen polis memuru 38 yaşındaki Murat Ç. ile Ferda D.'nin annesi 38 yaşındaki Nuray G. ve babası 45 yaşındaki Sebahattin G.'nin yargılanmalarına başlandı. Nuray G. ifadesinde, "Kızımın dünyaya getirdiği bebeğin babası Murat Ç.'dir. Bebeği polis merkezinin önüne bırakıp kaçacaktım. Ağladığı için göğsüme bastırıp susturmak istedim ama öldü. Cesedi gece evin ahırına koydum. Gece Murat geldi, bahçeye çukur açtı, ben cesedi koydum. Kızıma ise bebeği 'Evlatlık verdim' dedim" dedi. Murat Ç. ise suçlamaları kabul etmedi.
Gemlik'in Şahinyurdu Köyü'nde oturan Ferda D., geçen yıl Orhangazi'de özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi. Haziran ayında aileye telefon açıp aşı vurulması için bebeğin sağlık ocağına getirilmesini isteyen sağlık görevlileri, çelişkili ifadelerden şüphelenince polisi bilgilendirdi. Bunun üzerine polis, Ferda D. ile annesi Nuray G.'yi gözaltına aldı. Nuray G., o gün verdiği ifadede, kızının dünyaya getirdiği çocuğunun babasının, kendisiyle de cinsel ilişkiye giren polis memuru Murat Ç. olduğunu iddia etti. Nuray G., kucağındaki bebekle buluştuğu Murat Ç.'nin silahlı ile kendisini tehdit edip bebeği boğdurduğunu sonra da birlikte evlerinin bahçesine gömdüklerini söyledi. Bunun üzerine Murat Ç. ile Nuray G.'nin eşi Sebahattin G. de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan 4 şüpheli de tutuklandı.
Haklarında, Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'adam öldürmek' ve 'suç delillerini karartmak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanıkların yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren Ferda D., şunları anlattı:
"Karısından boşanan Murat, babam ile hayvan ticareti yapıyordu. Bana evlenme teklif etti. Kabul ettim. Girdiğimiz ilişki sonucu hamile kalınca bana, 'Bu bebek benden değil' dedi. 5 aylık hamile olduğum için bebeği aldıramadık. Töremiz ağır olduğu için bebeği korse takarak sakladım. Bu sırada bir başka kişi ile evlendim. Annem daha sonra gerçeği öğrendi. Bebeği Orhangazi'de dünyaya getirdim. O gün Gemlik'e geldiğimizde annem bebeği benden alıp, 'Sen köye git. Ben bu çocuğu polis merkezinin önüne bırakıp geleceğim' dedi. Ben de söylediğini yaptım.  Evde uyumuşum. Sabah kalktığımda annem bana, 'Oğlunu evlatlık verdim' dedi. Daha sonra konu hiç açılmadı. Olay günü evi telefon ile arayan sağlık görevlileri bebeği aşı için istedi. Annem onlara, 'Çocuğu biz evlatlık verdik' dedi. İnanmayıp polisi bilgilendirdiler. Gözaltında alınınca ben de bebeğimin öldüğünü ve cesedinin bahçemizde olduğunu öğrendim. O çocuğun babası Murat Ç.'dir."
'ASIL SUÇLU BEN VE POLİS MEMURU MURAT'
Duruşmada savunmasını yapan Nuray G., "Kızımın hamile kaldığını öğrenince, Murat'ı arayıp, bebeği alıp almayacağını sordum. Bana, 'Onun icabına siz bakacaksınız. Aksi halde seni ve aileni öldürürüm' diyerek tehdit etti. Amacım doğum sonrası bebeği, Gemlik'te polis merkezinin önüne bırakıp kaçmaktı. Kızımı eve gönderip, bebeği bırakacaktım ki ağladı. Susması için onu göğsüme bastırdım. Boğulup ölmüş. Cesedi o gece evin ahırına koydum. Herkes uyuduktan sonra Murat eve geldi. O bahçeye çukur açtı, ben bebeği buraya koydum. Üzerini kapattık. Beni bu olaya Murat azmettirdi. Kızımın olaydan haberi yok. Eşim ise bilmeyerek mezarın üzerini parke taş ile kapattı" diye konuştu.
'İFTİRA ATIYORLAR'
Kendisinin Ferda D. ile isteği üzerine ilişkiye girdiğini fakat bebeğin babasının kendisi olmadığını söyleyen Murat Ç., "Ferda'nın dünyaya getirdiği bebeğin babası ben değildim. Bunu bana onlar söyledi. Bebeğin alınması için kürtaj yapacak doktor aradım. Bulamadım. Benim olay ile ilişkim sadece bu kadar. Bebeğin öldürülmesi ve gömülmesinden haberim yok" dedi.
Sebahattin G. de "Hakim bey bahçeyi parke taş ile döşedim. Ama benim bu olaylarla hiçbir ilgim yok. Ayrıca bilmiş olsaydım şu anda karşınızda 3 kişiyi öldüren bir kişi olarak savunma yapardım" diye konuştu.
Duruşmayı erteleyen mahkeme heyeti, tutuklu 4 sanığın tahliye istemini kabul etmeyip, Murat Ç.'nin telefon kayıtlarının incelenmesine karar verdi.

HT(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)