TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde bir evin bahçesine bebek cesedi gömüldüğü ihbarı üzerine alarma geçen polis ekipleri, savcılık talimatıyla kazı çalışması yaptı. Kazı sırasında bahçede bulunan 6 parça kemik, insana mı, yoksa hayvana mı ait olduğunun araştırılıp ortaya çıkarılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Reşadiye Mahallesi Mandıracı 3’nci Aralıkta iki katlı evin bahçesinde bebek mezarı olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Giriş katı boş olan ve ikinci katta kiracı olarak F.K.’nın oturduğu evin bahçesine gelen polis, burada etrafı parke taşı ile çevrilmiş ve mezar görüntüsü verilmiş alanda savcılık talimatıyla kazı çalışması başlattı. Kazı çalışmaları için gelen Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri toprak altında 6 kemik parçası buldu.
HAYVAN KEMİĞİ OLABİLİR
Kemiklerin bulunmasının ardından önce Çorlu Devlet Hastanesi’nden bir doktor çağrıldı. Gelen doktor kemiklerin insan mı, yoksa hayvan kemiği mi olduğunu belirleyemedi. Ardından Veteriner Hekim Prof. Dr. Tamer Dodurka evin bahçesine gelerek kemikler üzerinde inceleme yaptı. Dodurka, kemiklerin hayvan kemiğine benzediğini, ancak tam olarak tespit edilemediğini söyledi. Bunun üzerine kemikler incelenmek için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Evin ikinci katında kiracı olarak yaşadığı belirtilen F.K. ise ifadesinin alınması için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.