BDP İl Başkanlığı tarafından Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırına örülen davarın protesto edilmesi amacıyla yapılan miting sırasında olaylar çıktı. Bir grubun sınırdaki tel örgüleri sökmeye çalışması üzerine polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Göstericiler de polise taş ve molotof kokteyleri ile karşılık verdi. Olaylar bazı cadde ve sokaklarda devam etti.
Nusaybin İlçesi'nde Türkye- Suriye sınırına örülen duvarı protesto etmek için BDP'nin düzenlediği miting için Abdulkadir Paşa Mahallesi Şirin Bulvarı'nda toplanan ve aralarında BDP milletvekilleri Ayla Akat Ata ile Erol Dora'nın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Yeşilkent Mahallesi'ne kadar yürüdü. Mitani Kültür Merkezi önünde yapılan miting sırasında PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldığı ve PKK ile Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı görüldü.
BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata konuştuğu sırada miting alanından ayrılan bir grup gösterici, sınırdaki tel örgüleri sökmeye çalıştı. Önce gruba sınır hattında bulunan bir toma aracı tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Göstericilerin de taş, molotof kokteyli, ses bombaları ve havai fişeklerle karşılık vermesi ile çatışma çıktı. 
Miting alanındaki bazı grupların da katıldığı olaylar sırasında bir çocuğun gözaltına alınmasını görüntülemek isteyen basın mensupları da polisler tarafından engellendi. Suriye sınırında yapılan duvarın protesto edilmesi amacıyla gerçekleştirilmek istenen miting tamamlanmadan biterken, sınır hattında başlayan gösterici-polis çatışması bazı cadde ve ara sokaklarda devam etti. İlçede miting nedeniyle kepenkler bugün açılmadı.