Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde odunların üzerine benzin ve tiner dökülerek ateş yakıldığı sırada parlama oldu. Olayda çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan 5 kadın ambulansla hastanelere kaldırıldı.
BDP'nin düzenlediği nevruz etkinliği Yenikent Mahallesi 'ndeki Ağız ve Diş Salığı Hastanesi yanında bulunan boş arsada yapıldı. Etkinliğe BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı. Etkinlik alanına nevruz ateşi için 2 metre yüksekliğinde odunlar yığıldı. Odunların üzerine benzin ve tiner döküldü. 4 noktadan çakmakla bu odunlar yakılmak istendiği sırada parlama oluştu. Parlama nedeniyle çoğunluğu el ve yüzlerinden olmak üzere 5 kadın çeşitli yerlerinden yaralandı.
Aralarında Halkların Demokratik Partisi Eskişehir Tepebaşı merkez ilçe Belediye Başkan adayı Ceren Tekin'in de bulunduğu 5 yaralı 112 ambulanslarıyla Eskişehir Devlet ve Yunus Emre Devlet hastanelerine kaldırıldı. Tedavi altına alınan 5 kadının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Olayın ardından etkinliğe devam edildi. Yakılan ateşin üzerinden atlanıldı. Kalabalık halay çekip sık sık Kürtçe ve Türkçe olarak Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

KA(EK/BT) (FOTOĞRAFLI)