Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, Mesken Dağı'nda BDP'liler tarafından çadırda başlatılan 'barış nöbeti'ne BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ve HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de katıldı. Zozani, barış için nöbet tuttuklarını belirterek bölgede tek bir kurşun patlaması halinde Türkiye'nin 1 ay içersinde Suriye'den beter olacağını iddia etti.
Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıktaki Mesken Dağı'nda askeri hareketlilik ve karakol inşaatı yapılacağı bilgisi üzerine kurulan çadırda BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ve HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani dün gece BDP'lilerle birlikte nöbet tuttu. BDP Hakkari İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, BDP PM üyesi Sıddık Akış, Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ve yaklaşık 30 kişilik BDP grubu, daha sonra ateş yakarak etrafında halaylar çekti. Burada konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani Mesken Dağı'ndaki barış nöbetinin Türkiye'nin selameti için çok önemli olduğunu söyledi.
"BARIŞ YOLLARI AÇILSIN"
Tüm savaş yollarının kapanıp barış kapılarının açılmasını isteyen Geylani, bu dönemde askeri operasyon ve karakol inşaatlarını kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi. Geylani, "Biz barış yollarını açma adına meşru zeminde demokratik haklarımızı kullanıyoruz" dedi.
"TEK BİR KURŞUN PATLARSA TÜRKİYE SURİYEDEN BETER OLUR"
Daha sonra konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Abdullah Öcalan'ın başlattığı sürece herkesin sahip çıkmasını istedi. Milletvekili Zozani, "Bizler artık gençlerimizin dağlarda dolaşmasını arzu etmiyoruz. Bu coğrafyada yeniden çatışmalar alevlenirse, bu coğrafyada yeniden kan akmaya başlarsa kaybeden Kürt halkı olmayacaktır. Türkiye kaybedecektir. Kürt halkının kaybedeceği bir şey kalmadı. Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın Türkiye'nin önüne koyduğu ortak yaşam projesine Türkiye ya Kürtlerin haklarını vererek karşılık verecektir, ya da Türkiye kendisini Suriye'den daha beter bir kaosun içerisinde bulacaktır. Burada tek bir kurşun patlarsa Türkiye bir ay içerisinde Suriye'den beter bir duruma gelir" dedi.

BD-(FE/AAA) (FOTOĞRAFLI)