BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 kişinin öldüğü olayları hükümetin açığa çıkarmasın isteyerek, "İki yurttaşımızın öldürülmesine sebep olan provokatif olay, aynı zamanda çözüm sürecini de arkadan hançerleyenler olarak görüyoruz" dedi.
Diyarbakır'da Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen, 'Bölge madenciliği ve sorunları" konulu panele katılan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, dün Yüksekova'da 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları gündeme getirdi. Kaplan, "Dün Yüksekova'daki protesto yürüyüşündeki gençlere uzun namlulu silahlarla ateş edip arkasından da savaş halinde dahi hastaneler saldırıya uğramazken, iki yurttaşımızın öldürülmesine sebep olan provakatif olay aynı zamanda çözüm sürecini de arkadan hançerleyenler olarak görüyoruz. Hükümetin bu konuda, derhal bunları açığa çıkarmaya davet ediyoruz. Kendi içlerindeki çatlaktan mı kaynaklanıyor? Yoksa oraya birileri bilinçli olarak mı gelip sanayide çalışan iki sivil yurttaşımızı uzun namlulu silahlarla pervasızca öldürüyor. Bunun bir an önce açığa çıkması gerekiyor" dedi.
ZALİMLER GERİ ADIM ATACAK
Milletvekili Hasip Kaplan, 2014 yılı için hazırladıkları 200 sayfalık bölgelerin geri kalma sorunlarının yer aldığı ekonomi raporu dosyasında geçen 'Kürdistan' kelimesine tepkiler geldiğini belirterek, şöyle dedi:
"Kürdistan dedik ya kıyamet koptu. Efendim anayasa da bu yok, bir taraftan MHP, bir taraftan CHP. Kardeşim Kürdistan var. Amed de Kürdistan'ın en gözde şehridir. Buranın insanları Kürttür, ana dilleri Kürtçedir, kendi dillerini konuşurlar. Siz burada Kürdistan yok derseniz, güneşe de yok derseniz. Güneş yok olmuyor. Kürdistan da yok olmaz burada bir gerçek var. Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde Kürdistan mebusları Meclis'te görev alır. Kürdistan mebusuyum diye de Meclis'te konuşulmuş, Meclis'in birinci Başkanı Atatürk de Kürdistan'ı defalarca kullandı. Biz de 2007'de Meclis'e geldik Kürt coğrafyası diyoruz zıplıyorlar. Kürdistan diyorsun kıyameti koparıyorlar. 90 yıldır tekçi, inkarcı, ırkçı, faşizim hep karşımızda. Yine olur mu? Olacak bal gibi olacak, bu ülkede bu gerçeklikle herkes yüzleşecek, tanışacak ve bu sorunlar böyle çözülecek. Salı günü Meclis'te bütçe görüşmelerini görüşeceğiz. Hodri meydan geri adım atması gereken zalimler olacak, inkar edenler olacak. Başka yolu yok bunu çok açık ifade etmek istiyorum."
 
CA,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)