DİYARBAKIR'da görülen BDP Siyaset Akademisi davasında 6 tutuklu sanıktan 2'si tahliye edildi.
Diyarbakır'da BDP Siyaset Akademisi'nde verilen eğitimler sonucu PKK'nın üst yapılanması KCK'ya eleman temin ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya katılan 6 tutuklu sanık, mahkemeyi protesto ettiklerini belirterek, ifade vermeyeceklerini söyledi.
Duruşmada söz alan sanıkların avukatı Mehdi Özdemir, müvekillerinin tahliye edilmesini talep etti. Daha sonra görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı da örgüt yöneticileğinden yargılanan iki sanık dışındaki 4 kişinin tahliye edilmesini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, tutuklu sanıklar Kadri Karakaş ve Hüseyin Karaman'ın tahliyesine karar verdi. Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi.
Sanıklarla ilgili hazırlanan iddianamede siyaset akademilerinin Abdullah Öcalan'ın talimatı ile kurulup, PKK'nın kırsal alanına eleman yetiştirme işlevi gördüğü belirtilmişti. İddianamede 10'u tutuklu 27 sanık için 'Terör örgütünün faaliyetlerini düzenlemek suretiyle örgütü yönetme', 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Terör örgütü propagandası yapma', 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama', 'Toplantı ve yürüyüşlere silah veya çeşitli maddelerle katılma' suçlarından 7.5 yıldan 36 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları istendi. FB(GG/AK)