Arif ARSLAN/ BATMAN, ()-BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan zanlılardan 16 yaşındaki Y.T., mahkemede tüyler ürperten ittiraflarda bulundu. Y.T., intihar ettiği belirtilen ağabeyi Feyzi Taş ile birlikte işledikleri cinayetleri soğukkanlılıkla anlatarak, "Ağabeyim Feyzi kafalarına sıktı" dedi. Y.T. cinayetlerin kız isteme yüzünden çıktığını iddia etti.
Kozluk İlçesi'ne bağlı Örensu Köyü'nde 2 Ağustos Cumartesi akşamı Sadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Selime Efe (41), Mehmet Tunla (12) ve misafir olarak köyde bulunan Osman Şen (19), Garzan Çayı kıyısında koyun sağarken başlarına pompalı tüfek ve tabancalarla ateş edilerek öldürüldü. Olayla ilgili olarak Sadrettin Taş ile oğulları Methi Taş, Y.T. ve Musa Taş önceki gün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandi. Mahkemede baba Sadrettin, oğulları Methi ve Musa, cinayetlerle bir alaklarının olmadığını belirterek, üzerlerine atılı suçu kabul etmediklerini belirtti.
Ancak mahkeme tutanaklarına geçen Y.T.'nin tüyler ürperten ittiraflarda bulunduğu ortaya çıktı. Y.T. olaydan bir gün sonra intihar ettiği belirtilerek cesedi bulunan ağabeyi Feyzi Taş ile birlikte işledikleri cinayetleri soğukkanlılıkla anlattı. Mahkeme tutanaklarında işledikleri cinayetleri anlatan Y.T., olaydan 2 ay önce ağabeyleri ve kendisi için kız istediklerini belirterek, "Annem ve babam, ağabeylerim Feyzi için Sultan, Methi için Mizgin ve benim için de Hacı Mustafa'nın kızını istemişti. Ama vermemişlerdi. Olay akşamı, babam Sadri ağabeyim Feyzi ile bu kız meselesini konuşuyorduk. Ağabeyim Feyzi, 'Kızları kaçıralım' dedi. Babam ses çıkarmadı. Yemeğimizi yedik. Feyzi ile evden çıktık. Evden çıkarken ağabeyim Methi'nin kayıtlı resmi silahını Feyzi aldı. Ben de kız kaçırmak için evden tüfeği aldım. O gün ağabeyime, 'neden silahı alıyorsun' diye sormadım. Feyzi'nin üzerinde hücum yeleği dediğimiz askeri kıyafete benzer bir yelek vardı. Yeleğin cebinde ise fişek duruyordu. Süt sağılan yere doğru gittik. Olay öncesinde ağabeyim Feyzi bana, 'ya onlar bizi öldürecek, ya biz onları' dedi. Olayın olduğu yere, sürünün yanına gittik. Koyun sürüsünün başında Sadiye, Selime, Leyla, Sultan, Osman, Bilal ve Mehmet vardı" dedi.
"YAKIN MESAFEDEN KAFALARINA ATEŞ ETTİ"
Suça sürüklenen çocuk sıfatıyla yargılanacak olan Y.T., mahkemeye verdiği ifadede, cinayet anlarını tek tek ve detaylarıyla şöyle anlattı:
"Feyzi ağabeyim onlara, 'kızları verin, yoksa sizleri öldürürüm' diye bağırdı. Sadiye, 'öldürseniz de kızları sizlere vermeyiz' dedi. Feyzi ağabeyim Selime'yi tutmamı söyledi. Selime kendini yere attı. Feyzi onun kafasına iki el ateş etti. Sonra Leyla kaçmaya başladı, Leyla'yı da sol elinden yakaladım. Yine kaçmaya çalışırken ayağı taşa takıldı ve yere düştü. Feyzi onun kafasına bir el ateş etti ve o da yere yığıldı. Sonra Sultan yukarı doğru kaçarken, Feyzi ona bir el ateş ederek vurdu. O da yere düştü. Sadiye Feyzi'yi durdurmak için yanına geldi. Feyzi, göğüs kısmına bir el ateş etti. Ben de elimdeki tüfekle Sadiye'ye sırt bölgesine bir el ateş ettim. o da yere düştü. Feyzi çeşmenin başındaki Bilal'in de kafasına bir defa ateş etti. Bu arada Mehmet kaçmaya çalıştı. Feyzi yaklaşık 8 metreden onun da kafasına 1 el ateş etti, o da yere yığıldı. Köye misafir olarak gelen Osman da yanlarındaydı. Feyzi Osman'ı vurduğunda fişeği bitmişti. Bu arada Osman kaçmaya başladı. Feyzi bana Osman'ı yakalamamı istedi. Ben de Osman'ı sağ kolundan yakaladım. Elimden kurtulmaya çalışırken onu ittirdim yere düşünce de Feyzi kafasına bir el ateş etti."

FOTOĞRAFLI