Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'da, biri okulun bahçesi olmak üzere iki trafo merkezinde çıkan yangın korkuttu. Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde çıkan yangında ağaçlar yanarken, Çamlıca Mahallesi Nasıroğlu ilköğretim Okulu bitişiğindeki trafo yangınına ise itfaiye ekipleri müdahale etti. 
Yaz mevsiminde aşırı yüklenme nedeniyle sık sık trafoların patladığı Batman'da, bu kez Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde trafo patlaması sonucu yangın çıktı. Sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle alev alan trafodan çıkan kıvılcımlar otlar ve 40 yıllık çam ağaçlarına sıçradı. Yaz tatilinde mobilya ve dekorasyon bölümünde çalışan yaklaşık 100 öğrenci, yangın söndürme tüplerini kaptığı gibi bahçede tutuşan çam ağaçlarını söndürmeye çalıştı. Okul yöneticileri ile öğrencilerin yarım saatte kontrol altına aldıkları yangına daha sonra itfaiye ekipleri de destek verdi. Öğrencilerin zamanında müdahalesinin yangının bahçeye yayılmasını önlediği belirtildi.
TRAFONUN ÇATISI ÇÖKTÜ
Çamlıca Mahallesi'ndeki Nasıroğlu ilköğretim Okulu bitişiğindeki trafo merkezi de bir anda patladı. Belediye itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, trafonun çatısı çöktü. İtfaiye ekipleri, trafoya köpüklü su müdahalesinde bulundu. Çamlıca semt sakinleri, büyük bir gürültünün ardından trafonun alevler içinde kaldığını belirterek, "Büyük patlama duyduk. Sokağa çıktığımızda trafo alevler içindeydi. Belediye itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı" dedi.
Trafonun patlamasıyla kenar mahallelerin bir bölümünde elektrik kesildi. 

FOTOĞRAFLI