BATMAN'da BDP'liler, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen eylemcilere yönelik operasyonda 2 kişinin ölmesini protest için AK Parti İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bıraktı. Polisin izin vermemesi üzerine çıkan gerginlik büyümeden önlendi.
Batman'da yaklaşık 500 BDP'li, Lice'de 2 kişinin ölümünü protesto etmek için parti binası önünde toplandı. Daha sonra AK Parti İl binasına, 'AKP'nin Lice katliamını kınıyoruz' yazılı siyah çelengi bırakmak için yürüyüşe geçen ve aralarında Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in de bulunduğu grubun önü, çevik kuvvet ekibi ve TOMA'yla kesildi. Partililer ile polis arasında bir süre tartışma ve gerginlik yaşandı. Olay büyümeden önlenirken, Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile İl Başkanı Serdar Atalay, siyah çelengi Ak Parti binasına önüne bıraktı.
İl Başkanı Atalay, burada Lice'de olay kınadıklarını belirterek, "Vicdanınız yok ki, vicdanlarınız seslenelim, ahlakınız yok ki, ahlaklı davranın diyelim. Kürt halkı iktidar koltuğuna oturanlara karşı top yekun olarak onların gayri savaş ahlaklarına karşı mücadele etmiştir. Bundan sonra da mücadeleye devam edecektir" dedi.

AA(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)