BATMAN'ın Kozluk İlçesi Örensu Köyü'nde 7 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan cinayet şüphelilerinden Methi Taş, kendisine yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen 2 şüpheli ile birlikte yakalandı. Dün intihar eden cinayetin bir numaralı şüphelisi Fevzi Taş ise bugün toprağa verilecek.
Kozluk İlçesi'ne bağlı Örensu Köyü'nde Cumartesi akşamı Saadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Hüseyin Efe (41), Mehmet Tunla (12) ve misafir olarak bulunan Osman Şen (19), köy yakınlarındak Garzan Çayı kıyısında hayvan sağarken başlarına pompalı tüfek ve tabancalarla ateş edilerek öldürüldü. Cinayetleri işledikleri öne sürülen köyde çoban Sadrettin Taş ile oğulları Fevzi ve Methi Taş ile Sadri Çakmak'ı aranmaya başlandı.
Aramalar sürerken dün köy yakınlarına gelen cinayetin 1 numaralı şüphelisi Fevzi Taş, köylülerin kendisini fark etmesi üzerine yanında bulunan pompalı tüfeği boğazına dayayıp intihar etti.
Cinayetlerle ilgili çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri diğer şüphelilerden Methi Taş'ı bugün Kozluk'un Aydınkonak Köyü yakınlarında yakalandı. Jandarma Taş'a yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle M.T. ve Y.T.'yi de gözaltı aldı. Gözaltına alınan Taş ve iki kişinin soruşturması sürüyor. Jandarma, diğer zanlılar Sadrettin Taş ile Sadri Çakmak'ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Dün intihar eden Fevzi Taş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Taş'ın bugün Batman merkez ya da Kozluk İlçesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor.