Arif ARSLAN/ BATMAN, () - BATMAN'ın Kozluk İlçesi Örensu Köyü'nde 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak köyde çobanlık yapan Sadrettin Taş ile 2 oğlu ve 1 yeğeni yakalanıp tutuklandı. Cinayetlerin bir numaralı şüphelisi olan ve intihar eden Fevzi Taş'ın cesedine ise 3 gündür sahip çıkan olmadı.
Kozluk İlçesi'ne bağlı Örensu Köyü'nde Cumartesi akşamı Saadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Hüseyin Efe (41), Mehmet Tunla (12) ve misafir olarak bulunan Osman Şen (19), köy yakınlarındak Garzan Çayı kıyısında hayvan sağarken, başlarına pompalı tüfek ve tabancalarla ateş edilerek öldürüldü.
Cinayetleri işledikleri iddia edilen köyde çobanlık yapan Sadrettin Taş ile çocukları olayın ardından kaçarak kayaplara karıştı. Aramalar sürerken önceki gün köy yakınlarına gelen cinayetin bir numaralı şüphelisi Fevzi Taş, köylülerin kendisini fark etmesi üzerine yanında bulunan pompalı tüfeği boğazına dayayıp intihar etti.
Jandarma ekipleri düzenledikleri opesyonlarla köyde çoban olan Sadrettin Taş ile oğulları Methi Taş, Yusuf Taş ve Musa Taş'ı yakaladı. Jandarmada yapılan soruşturmanın ardından büyük bir gizlilik içinde adliyeye sevk edilen baba Taş ile 3 oğlu tutuklanarak cezaevine konuldu.
Örensu Köyü'nde intihar ettikten sonra Kozluk Devlet Hastanesi Morgu'nda bekletilen Fevzi Taş'ın cenazesine henüz sahip çıkan olmadı. Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Selim Kaya, cenazenin 15 gün morgda bekletileceğini sahip çıkılmaması durumunda kimsesizler mezarlığında toprağa verileceğini belirterek, "Cenazeyi kimse sahiplenmediği için hastane morgunda bekletiliyor. 15 gün içinde kimse sahip çıkmaması durumunda kimsesizler mezarlığına gömülecek. Şu anda üç gün geçmesine rağmen henüz cenazeyi almak için girişimde bulunan kimse olmadı" dedi.