İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da 2014-2015 Adli Yılı açılışında konuşan Başsavcı Erol Tosun, aile içi şiddet, spor suçları, uzlaşma büroları ile bilişim ve yolsuzluk suçlarıyla başarılı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi. Başsavcı Tosun, avukatların da mesleklerini huzur içinde yapacakları bir ortam geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Yeni adli yılın açılış töreninde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Buradaki törene Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Osmanoğlu, Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçaki, Baro Başkanı Necat Anıl hakimler ve savcılar ile avukatlar katıldı. Ardından törene katılan savcılar, hakimler ve avukatlar, Samsun Bölge İdaresi Mahkemesi salonunda düzenlenen kokteyle katıldı. Buradaki törene Samsun valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı. Kokteylde açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Avukat Necat Anıl, yeni anayasanın bir an önce yapılması gerektiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı'nın halk tarafından seçilmesi bizleri sevindirdi. Ancak, yüce meclis çatısı altındaki tüm partilerin, ortak bir usul belirlemesi ve yapılan çalışmaların bir an önce neticelendirilerek yeni anayasa yapım sürecinin tamamlanmasını arzu ediyoruz" dedi. 
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun da yeni yapılan adliye binası hakkında bilgi vererek uyuşturucu imal ve ticaretiyle uğraşanların sayısında ve ele geçirilen uyuşturucu miktarında artış olduğunu söyledi. Personel ve mahkeme sayısının arttığını belirten Başsavcı Tosun, "Suç mağdurlarının hukuken korunması ve soruşturmanın etkinliğinin arttırılmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıllarda kurulan aile içi şiddet, spor suçları ve uzlaşma büroları, bilişim ve yolsuzluk suçları büroları ile yaygınlaşan ve toplumumuzun üzerinde önemli etkiler bırakan bu suç tipleri ile uzman bürolar marifetiyle etkili bir şekilde soruşturmanın önü açılmıştır.  Aile içi şiddet ve çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarıyla ilgili örnek uygulamalar yapılmış ve önemli sonuçlar vermiştir" diye konuştu. Savunmanın yargının ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiren Başsavcı Tosun, "Savunma görevini ifa eden avukatlarımıza yönelik saldırılar etkili ve caydırıcı bir şekilde önlenmeli, mesleklerini huzur için yapacakları bir ortam geliştirilmelidir" dedi.

FOTOĞRAFLI